Hlavní obsah

České "hokejky" hrály o statisíce, Pavel Novotný jen mlsně přihlížel

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charitativní pokerový turnaj herny PokerStars.com přilákal v pátek do pražského Card Casina velké množství známých osobností a také hráčů české pokerové scény. Jim se postavili zejména známí čeští hokejisté, kteří se nebáli sáhnout hlouběji do kapsy, aby zaplatili startovné. Některé stálo dokonce desítky tisíc!

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pavel Novotný (v béžovém saku v pozadí) byl na turnaji pracovně. Hokejistům však jako pokerový hráč přezdívaný "Řezník z Badenu" turnaj záviděl.

Článek

Doslova hromada hokejistů se vrhla na páteční charitativní turnaj, který nebyl ani v nejmenším pro chudé. Minimální startovné v podobě pěti tisíc korun nedělalo problém mimo jiné Martinu Ručinskému, Radku Bonkovi, Tomáši Plekancovi či Ondřeji Pavelcovi. Jen málo z nich však zůstalo jen u této sumy, většina si totiž žetony dokupovala, a někteří tak během pár hodin zaplatili až 25 tisíc korun.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Čeští hokejisté se u turnaje dobře bavili.

O výhru s hokejisty bojoval například barmanský guru a majitel baru Bugsy´s Václav Vojíř, fotograf Benedikt Renč či také doposud jediný český PokerStars profesionál Martin Hrubý. Právě tento hráč na tomto turnaji triumfoval v loňském roce, letos však neuspěl a na finálový stůl se neprobojoval.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Český profík Martin Hrubý tentokrát neuspěl.

Naopak své loňské třetí místo ještě vylepšil Martin Ručinský, který na tom byl po první části turnaje velmi bledě. Své dlouholeté zkušenosti však zužitkoval se vším všudy a skončil nakonec druhý. Pro nadaci Pavla Koláře tak vyhrál 91 800 korun.

Nehraje v malém

"Co bych povídal, poprvé jsem to hrál už tak před 13 až 15 roky s klukama na hokeji. Hraju to vážně dlouho. A kolik jsem kdy dal do turnaje nejvíc? Asi jednou v České republice. Hrál se turnaj v Hiltonu a stálo to asi 2000. Ne korun, euro nebo dolarů, už ani nevím," s úsměvem uvedl Ručinský pro Novinky.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Martin Ručinský byl během turnaje několikrát tzv. na odpis. Přesto nakonec skončil druhý.

V turnaji nakonec zvítězil pokerový hráč Petr Bulíř, který tak získal pro Obecně prospěšnou společnost Rozmarýna 153 tisíc korun. A hokejisté? Ti pokračovali po turnaji dále do kasin.

Reklama

Výběr článků

Načítám