Hlavní obsah

Bizon si podal rozdováděnou turistku

Novinky, pst

Výlet do Yellowstonského parku se pro skupinku amerických turistů změnil podle televizní stanice CBC v noční můru, když na ně zaútočil rozzuřený bizon. Ovšem turisté nebyli tak úplně nevinní, což odhalil i videozáznam, který pořídili.

Článek

Cathy Hayesová, učitelka z Utahu, natáčela velkého býka při jedné zastávce a vtipkovala s manželem Jeffem a jeho bratrem Donaldem. Bylo by prý parádní natočit bizona, jak napichuje Donalda. Právě Donald se však dostal k zvířeti příliš blízko a zvíře najednou propadlo záchvatu zuřivosti a vyrazilo k rozdováděným turistům.

Těm zmrzl úsměv na rtech a začali utíkat s nadějí, že je schovají stromy. Řítila se na ně přibližně více než tuna živé váhy. Zvíře však stromky hravě překonalo a Hayesovou záhy dostihlo. Její manžel Jeff, který se dostal k autu, začal troubit na klakson a zvíře nakonec odradil.

„Slyšela jsem ho, to funění a dusot, a pomyslela si, tohle je můj konec,“ uvedla Hayesová, kterou býk nabral a několikrát otočil ve vzduchu. Neutrpěla však žádné zranění. Donald si ublížil na útěku skoro víc sám, když v panice upadl a zlomil si ruku.

Ovšem stanice CBC upozornila, že při bližším studiu záznamu vyšlo najevo, že incident nebyl jen výsledkem náhlého amoku zvířete. Býka rozzuřil klacek, který na něj někdo z trojice zřejmě hodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám