Hlavní obsah

Bárta jede s Klasnovou na svatební cestu. Klausovi navzdory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nově jmenovaný ministr dopravy Vít Bárta příští týden odjede s manželkou a místopředsedkyní Sněmovny Kateřinou Klasnovou na svatební cestu do Florencie. Bárta tak přijde o první zasedání nové vlády ve středu 21. července. Prezident Václav Klaus však při jmenování vlády řekl, že by si noví ministři nyní neměli brát letní dovolenou.

Foto: ČTK

Svatební fotografie politiků Kateřiny Klasnové a Víta Bárty

Článek

Politici ze strany Věci veřejné vstoupili do společného svazku o víkendu. [celá zpráva]

Ve středu Bárta oficiálně nastoupil do ministerské funkce.

Významný sponzor VV Bárta (36) a místopředsedkyně strany Klasnová (33) si v sobotu řekli „ano“ v luxusním zámečku ve Mcelích nedaleko Prahy. Na svatbu, kterou do poslední chvíle tajili, pozvali rodinu a blízké přátele. Novomanželé pak uvedli, že nevěsta si ponechala své dívčí příjmení Klasnová. [celá zpráva]

Týdenní dovolenou stráví v zahraničí. Klasnová uvedla pro server Týden.cz, že to bude v Itálii. Bárta s sebou prý bere i bratra Matěje, kterému koncem června prodal podíl ve firmě ABL.

„Jedeme s rodinou, s hromadou psů a hromadou dětí. Jezdíme tak každý rok, dřív to bylo do Francie, tak jsme se letos rozhodli pro změnu,“ prozradila Klasnová. Ubytují se prý poblíž Florencie, odkud budou vyjíždět na výlety po okolí.

Klaus dovolené nedoporučoval, Nečas má pochopení

Bárta podle Hanzelky odjezd na svatební cestu dlouho zvažoval. Oznámení o ní přišlo jen dva dny po jmenování nového koaličního kabinetu, kdy prezident Václav Klaus při slavnostním ceremoniálu řekl, že noví ministři by s dovolenou letos počítat neměli.

„To není nějaká každoroční událost, a tak má pan premiér pro to pochopení,“ řekl mluvčí nové vlády Martin Kupka. To, že se podle Klasnové nejedná o líbánky, ale o každoroční rodinnou dovolenou, bylo prý pro něj novinkou.

Do úřadu se ministr vrátí 26. července. Už při svém jmenování uvedl, že chce především zavést konkurenci na železnici, snížit ceny výstavby dálnic a zlepšit bezpečnost na silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám