Hlavní obsah

Vdova po Kaplickém po roce ukázala dceru Johanku: Je celá po tátovi

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Eliška Kaplicky, vdova po architektovi Janu Kaplickém, po roce opět ukázala na filmovém festivalu v Karlových Varech dceru Johanku. Rok a půl stará holčička jako by z oka vypadla svému tatínkovi.

Článek

Eliška Kaplicky dorazila do Karlových Varů na filmový festival, aby zde prezentovala svůj dokument Oko nad Prahou. Sebou přivezla svoji dceru Johanku i maminku, která se během pracovního vytížení o její dceru stará.

"Budeme tady do konce festivalu. Poslední dva dny máme projekci filmu," řekla Novinkám na párty České televize v Karlových Varech Eliška Kaplicky. Její rok a půl stará dcera Johanka je prý ve Varech již potřetí.

"Poprvé byla, když jsem byla těhotná, takže byla přítomna v bříšku, podruhé jsme přijely rovnou z Londýna a teď jsme dorazily rovnou ze Slap, kde jsme si s dcerou, maminkou a sestrou užívaly dámskou jízdu," usmívá se Eliška.

Foto: Jiří Falout, Právo

Architekt Jan Kaplický u návrhu koncertního a kongresového centra

Johanka je velmi podobná svému tatínkovi Janu Kaplickému. „Oči má moje, ale jinak je celý táta," říká vdova po známém architektovi.

Eliška má za sebou náročné pracovní období. Nyní chce trošku polevit. "Vše co jsem chtěla, jsem stihla. Udělala jsem výstavu, která dodnes běží v Doxu, film Oko nad Prahou je v kinech. Teď je ze mě zase máma na plný úvazek," dodává Eliška a s napětím čeká, až její dcera řekne první slůvka. "Zatím jsme jen u mamama," usmívá se.

Johanka Kaplická se narodila 14. ledna 2009, v den smrti svého tatínka, světově proslulého architetka Jana Kaplického. Ten zemřel v pražských Dejvicích na ulici na infarkt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám