Hlavní obsah

Na šampionátu v pojídání hot dogů musela zasahovat policie

Prvenství v tradiční soutěži v pojídání párků s rohlíkem v neděli na newyorském Coney Islandu obhájil přeborník Joey Chestnut. Po spořádání 54 hot dogů si připsal už čtvrtý titul v řadě. Soutěž a následné vyhlášení vítěze ale narušil incident, o který se postaral obvyklý Chestnutův soupeř, Japonec Takeru Kobajaši. Ten se letošního ročníku kvůli sporu s organizátory nezúčastnil, popral se ale s policisty, uvedla agentura AP.

Při soutěži v pojídání hot dogů zasahovala policieVideo: ČTK

 
Článek

Chestnutův letošní výkon daleko zaostal za loňským ročníkem, kdy si kromě prvenství připsal i absolutní rekord soutěže - za deset minut tehdy zhltnul 68 párků v rohlíku. I slabší výsledek ale letos šampionovi stačil. Tim Janus, který skončil druhý, totiž snědl pouze 45 kusů této pochutiny, třetí Patrick Bertoletti 37.

Šestinásobný vítěz soutěže a hlavní Chestnutův rival Kobajaši letos do klání nezasáhl, protože se nedokázal dohodnout s organizátory na podmínkách své účasti. I tak byl ale na soutěži vidět. Při vyhlašování výsledků se totiž pokusil prodrat na pódium. Cestou se popral se třemi policisty a jedním členem ochranky, těsně pod pódiem ho ale policisté přece jen přemohli a odvlekli pryč.

Soutěž v pojídání párků v rohlíku se tradičně koná na americký Den nezávislosti. První ročník se uskutečnil v roce 1916 a tehdejšímu vítězi Jamesi Mullenovi stačilo k prvenství spořádat za deset minut pouhých 13 hot dogů.

Reklama

Výběr článků

Načítám