Hlavní obsah

Účast Lounové na soutěži v Bělorusku ohrožena, nechtějí jí vydat vízum

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka a herečka Olga Lounová boduje. Podařilo se jí postoupit mezi devatenáct finalistů na mezinárodní soutěži, která se bude konat v běloruském Vitěbsku. Má to ale háček. Olga má odletět již zítra, ale stále nemá vízum.

Článek

Herečka a zpěvačka Olga Lounová má odletět ve čtvrtek reprezentovat Českou republiku na mezinárodní festival umění Slavianski Bazaar. Na základě odeslaných nahrávek byla Olga vybrána odbornou porotou mezi posledních devatenáct finalistů, kteří zazpívají festivalovým divákům v přímých přenosech běloruské a ruské televize.

Odlet Olgy je ale ohrožen. Herečka a zpěvačka  je v Karlových Varech na filmovém festivalu, kde se představuje nový film Mirjam a Daniela Landových Dotkni se duhy, kde má hlavní roli. Pověřila proto svého přítele, zpěváka Xindla X, aby na velvyslanectví vyzvednul její vízum.

"Řekli mi po telefonu, že mi vízum do pasu dali a může ho přítel vyzvednout. A teď mu to nechtějí vydat. Mám odletět zítra ráno a vůbec nevím, co budu dělat. Od dnešního rána neřeším nic jiného," prozradila Novinkám Lounová.

Druhým problémem je, že doposud nesehnala národní kroj, ve kterém by měla zpívat jednu z písní. "Kroj nemám, ale důležitější je teď to vízum, nedá se nic dělat," dodala pro Novinky na tiskové konferenci k novému filmu z prostředí rallye Dotkni se duhy.

"V počátku jsme chtěli obsadit zahraniční herečku, film měl být původně v angličtině. Týden před natáčením anglická herečka vypadla, udělali jsme rychlokonkurs, na který přišlo asi osmdesát holek. Jedna z nich byla Olga, byla dobrá, ale připadala mi jako velkej magor. Dan říkal, že jí chce. Já vybírala dál a dva dny před odjezdem jsem se pro ní rozhodla," řekla Mirjam Landa.

"Kvůli roli jsem se zpátky obarvila na blond. Obdivuji práci Dana a Mirjam, spolupráce s nimi je sen," dodala Lounová. Premiéra filmu je naplánována na prosinec letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám