Hlavní obsah

Psychochobotnice dala Němcům červenou kartu, se Španěly vypadnou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oberhausen

Nedá se říci, že by byli Němci národem pověrčivým, skutečností ale je, že "psychochobotnice" Paul už má nad našimi sousedy značnou moc. Němci se velmi rádi upínali k pravdivosti předpovědí chobotnice, která v posledních zápasech hlásila dlouho dopředu německé triumfy proti celkům Anglie a Argentiny. Teď ale přichází Španělsko a Paul má jasno, tým z Pyrenejského poloostrova vyhraje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chobotnice předpověděla výhru ŠpanělskaVideo: Reuters

 
Článek

Německo k chobotnici Paulovi v posledních týdnech doslova vzhlíželo. Nyní se však od jejich přání odklonila a předpověděla vítězství soupeře. Její poslední předpověď dokonce v Německu přenášeli na jednom kanálu v přímém přenosu.

Říkáte si, že je to celé nesmysl? Možná je, ale Paul se letos ukazuje ve skvělém světle. Zatím se trefil správně ve všech pěti zápasech. Uhodl tedy výhru Němců nad Austrálií, Ghanou, Anglií a nakonec i Argentinou. Správně však předpověděl i pořádné zaškobrtnutí našich sousedů v základní skupině se Srbskem.

Chobotnice se jednou mýlila - to je i naděje Němců

Němci mají však jednu velkou naději, ke které se upínají. Letošní šampionát je již druhým, ve kterém Paul výsledky předpovídá. Poprvé se podílel svými tipy již na Mistrovství Evropy v roce 2008. Tam předpovídal také vesměs správně - mýlil se jednou - a právě v zápase Německa se Španělskem. Tehdy předpověděl výhru Němců nad Španělskem. Teď by tedy mohl svůj tehdejší omyl napravit podobným omylem, doufají Němci.

A jaký je systém, kterým se určuje vítěz nadcházejícího zápasu a tak tedy i Paulova předpověď? Do akvária jsou vždy umístěny dva plastové boxy, přičemž v každém z nich je jídlo a navíc vlajka jednoho z týmů. Krabice, kterou Paul obejme jako první, obsahuje vlajku předpokládaného vítěze. A tentokrát se Paul přitulil ke španělské vlajce.

Reklama

Související články

Kdo vyhraje ve fotbale? Chobotnice to ví

Němci slaví postup přes tým z Velké Británie. Co na tom, že se osmifinálový zápas ještě nekonal - "psychochobotnice" jménem Paul totiž jasně rozhodla, že dál...

Výběr článků

Načítám