Hlavní obsah

Muzikanta hrajícího v popelnici lidé okrádali, teď ho chrání pes

Novinky, Dagmar Plecháčová
Newmarket

Pouliční muzikant Charlie Cavey vymyslel nový způsob, jak zaujmout kolemjdoucí svým hudebním představením - hraje a zpívá uvnitř velkého odpadkového koše. Svůj nápad však jedenatřicetiletý Cavey nedotáhl k dokonalosti, jelikož misku na peníze měl položenou navrchu koše nebo před ním, kam neviděl. Jeho poctivě vyzpívané peníze se mu ztrácely, proto si pořídil 'hlídacího' psa.

Článek

Kdo by si myslel, že si hudebník vybral za strážce svých výdělků zástupce velkého plemene, byl by na omylu. Volba padla na osmiletého Jack Russell teriéra Obiho, který stojí přímo na koši.

„Měl jsem problém s tím, že lidé si mé peníze brali. Určitě kolikrát ani nezpozorovali, že jsem uvnitř popelnice, mohlo to vypadat tak, že jsou tam jen volně položené,“ řekl Brit.

Pes stojí na koši a upozorňuje na hudebníka pod sebou

„Je také docela namáhavé se dostat dovnitř a zase ven, proto jsem si s sebou začal brát Obiho. Je skvělý, jen stojí nahoře a pozoruje procházející chodce,“ prozradil Cavey.

Hudebník z britského města Newmarket své první hraní z netradičního prostředí bral jako vtip. Na ulici uviděl muže sklánějícího se do koše a v tu chvíli ho napadlo, jestli by se vešel dovnitř.

K pobavení svých přátel se o to pokusil a šlo to. Učil se i na kytaru a spojil oboje dohromady.

„Lidé mě slyší, ale nevidí. Často se zastavují a pokoušejí se zjistit, odkud ten zvuk přichází. Bohužel si také někdy neuvědomí, že jsem v popelnici, a vyhodí tam své odpadky,“ dodal Cavey ke svému 'řemeslu'.

Reklama

Výběr článků

Načítám