Hlavní obsah

Nejvlivnější celebritou je opět Oprah Winfreyová, velký vliv má i Lady GaGa

Washington

Světová hvězda talkshow Oprah Winfreyová počtvrté získala titul nejvlivnější celebrity světa. Podle magazínu Forbes si za posledních dvanáct měsíců vydělala na 315 miliónů dolarů (asi 6,6 miliardy korun) a nechala za sebou bez potíží i Beyoncé či režiséra Jamese Camerona. Poprvé se pak v první pětce objevuje popová hvězda Lady GaGa. Madonna je až desátá.

Článek

Šestapadesátiletá Oprah si posílila sebevědomí před velkým projektem, který chystá na příští rok. Už jí nestačí vlastní pořady a rozhodla se, že si založí vlastní televizní kanál. Oprah sesadila z první příčky Angelinu Jolie, která vévodila seznamu loni. Partnerka Brada Pitta je letos až osmnáctá.

Druhou je letos Beyoncé Knowlesová s 87 milióny dolarů (asi 1,8 miliardy korun) a třetím režisér James Cameron (režisér Avataru) s 210 milióny dolarů (4,4 miliardy korun).

Důležitá i síla v médiích

Seznam je sestaven nejen podle výše příjmů, ale také podle referencí na webu, článcích a zprávách v médiích, účasti v televizních pořadech a počtu fotografií na obálkách časopisů.

Nováčkem letošního seznamu je čtyřka Lady GaGa s 62 milióny dolarů zisku (asi 1,3 miliardy dolarů).

Top Ten nejvlivnějších celebrit světa podle magazínu Forbes
1.Oprah Winfreyová
2.Beyoncé Knowlesová
3.James Cameron
4.Lady GaGa
5.Tiger Woods
6.Britney Spearsová
7.U2
8.Sandra Bullocková
9.Johnny Depp
10.Madonna

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám