Hlavní obsah

Mnicha zatkli za natáčení stovek nahých žen, které se myly svěcenou vodou

– Phnompenh
Novinky, Dagmar Plecháčová

Ani buddhistický mnich v sobě občas nezapře choutky normálního muže. Sedmatřicetiletý Net Khai z Kambodže byl obviněn z tajného natáčení stovek nahých žen, které se svlékly, aby své tělo omyly ve svaté vodě v chrámu. Hříšný mnich byl zbaven svého náboženského postavení a byl zatčen za špehování žen, které si k němu přišly pro požehnání. Muži navíc hrozí, že stráví rok ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Buddhistický mnich značně poškodil jméno chrámu. Ilustrační foto

Článek

Žalobci uvedli, že Khai si natáčel nahé ženy a o videozáznamy se navíc neváhal podělit i s ostatními. Mnich byl zatčen ve své pagodě v kambodžském hlavním městě Phnompenh a v sobotu ho soud obvinil z pořizování a distribuce pornografie.

Policejní velitel Touch Naruth řekl, že Khai potají natáčel ženy, jak na sebe lijí posvátnou vodu v koupelně nacházející se v chrámu. Videozáznamy muž sdílel s dalšími osobami prostřednictvím mobilních telefonů.

Aféra poškozuje pověst mnichů

„Od roku 2008 natočil stovky žen. Ty k němu původně přišly pro požehnání a kvůli svěcené vodě, ale poté byly tajně snímány. Jeho čin má vliv na mnoho dalších mnichů a také na buddhismus. Vážně to poškozuje naše tradice,“ uvedl Naruth.

Khai se ke svým prohřeškům přiznal a policie nyní pátrá po jeho komplicích. V Kambodži žije více než 55 tisíc buddhistických mnichů a nachází se tam okolo 4300 náboženských chrámů.

Reklama

Výběr článků

Načítám