Hlavní obsah

Psychochobotnice má jasno, Německo vyřadí i Argentinu

Novinky, Jakub Kynčl
Oberhausen

Němečtí fotbaloví fandové mají další důvod k radosti a posílení víry, že by to jejich celek mohl na letošním šampionátu dotáhnout daleko. Naznačuje to aspoň předpověď chobotnice Paula. Předpovědi tohoto tvora byly zatím na šampionátu až ďábelsky přesné.

Článek

"Extrémně těsné, ale velmi šťastné vítězství pro Německo v závěru," tak vidí výsledek zápasu Německo - Argentina tlumočníci tzv. "psychochobotnice" z mořského akvária v Oberhausenu.

Chobotnice tentokrát chapadly sahala směrem k německé krabici, ale velmi dlouho čekala, než ji nakonec uchopila. Skoro celou hodinu. Právě to vedlo k názoru, že bude zápas velmi těsný.

Trefuje se neomylně

A jakým způsobem chobotnice výsledky předpovídá? Do akvária jsou umístěny dvě plastové krabice, přičemž v každé z nich je jídlo a navíc vlajka jednoho týmu. Krabice, kterou Paul otevře první, v sobě pak nese vlajku předpokládaného vítěze.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zázračná chobotnice předpovídá výsledky fotbalových utkáníVideo: Reuters

Pokud jste k Paulovým schopnostem skeptičtí, nezbývá než dodat, že se trefil správně ve všech čtyřech dosavadních zápasech Německa. Uhodl tedy výhru Němců nad Austrálií, Ghanou a nakonec i Anglií. Správně však předpověděl i pořádné zaškobrtnutí našich sousedů se Srbskem.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo vyhraje ve fotbale? Chobotnice to ví

Němci slaví postup přes tým z Velké Británie. Co na tom, že se osmifinálový zápas ještě nekonal - "psychochobotnice" jménem Paul totiž jasně rozhodla, že dál...

Výběr článků

Načítám