Hlavní obsah

Zloděj se vloupal k zápasníkovi, místo lupu dostal kopanec

Novinky, Dagmar Plecháčová
Earlsdon

Hodně přemáhání zřejmě stálo urostlého Adama Kalinowského, který se dříve profesionálně věnoval wrestlingu, aby nerozcupoval lupiče, kterého načapal přímo při činu ve svém domě. Zloděj Lee Christie přesto dostal od zápasníka vážícího 127 kilogramů pořádně zavyučenou. Zmohl se jen na úpěnlivé prosby, aby ho už nechal být. Kalinowski ho poté bez větších potíží udržel v klidu až do příjezdu policistů.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý zápasník je stále v kondici, s lupičem ve svém domě si hravě poradil. Ilustrační foto

Článek

„Přišel jsem domů a uviděl rozbité dveře. Zpozoroval jsem velkého chlapa, nevěděl jsem, co tam dělá ani co má v tašce, možná tam měl i nůž. Byl to asi adrenalin, ale neměl jsem strach. Jak se říká, můj dům, můj hrad,“ řekl k celé události Kalinowski.

Sedmatřicetiletý statný muž, který dřív zápasil za své rodné Polsko, nyní pracuje jako dělník v továrně, ale síly má pořád dostatek. Stačily dvě dobře mířené rány a lupič se nezmohl ani na odpor.

Rána do břicha a do hlavy

„Kopl jsem ho do břicha, až upadl. Vím, jak se bránit a bojovat, mám rád bojové sporty. Snažil se vstát, tak jsem ho udeřil do hlavy. Plakal a prosil mě, ať ho nechám na pokoji. Měl štěstí, že jsem ho nezabil, protože jsem se na to v tu chvíli vážně cítil. Říkal, že potřebuje peníze na drogy, musel být dost zoufalý,“ dodal Kalinowski.

Po dvaceti minutách dorazila policie a pachatele odvedla. Osmatřicetiletému Christiemu hrozí za vloupání se do domu v anglickém Earlsdonu dvouleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám