Hlavní obsah

Turistce hrozí vyhoštění z Austrálie, předvedla striptýz na posvátné hoře

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Původní obyvatelé Austrálie Aborigini se bouří proti pětadvacetileté Francouzce Alizze Seryové, která údajně zneuctila jejich posvátnou skálu Ayers Rock. Na internet pro své přátele totiž umístila videozáznam, kde nejdříve ještě oblečená stoupá na zhruba 350 metrů vysokou skálu a na jejím vrcholu pak tančí a svléká se. Skončí v bílých bikinách, kozačkách a kovbojském klobouku.

Článek

Informace o videonahrávce se však objevila v místním tisku Sunday Territorian a rozčílila Aboriginy natolik, že požadují její vyhoštění ze země. Skále, na které se Seryová odhalila, říkají Uluru a považují ji za posvátnou.

Tato australská menšina se už několik let pokouší o schválení zákazu přístupu na Uluru, každoročně ji přitom navštíví okolo půl miliónu turistů.

Odvážná Francouzka razantně odmítá jakýkoli úmysl zneuctít kulturu Aboriginů, naopak jim prý chtěla projevit úctu a v jejím vystoupení měla být spojitost s jejich původem.

„Nechtěla jsem je tím videem urazit. Jsem si vědoma, že Uluru je v jejich kultuře posvátná. Chtěla jsem jim tímto způsobem vzdát hold. Měli bychom si uvědomit, že původní Aborigini chodili nazí, mé svléknutí znamenalo návrat do dob, kdy to tak bylo,“ uvedla Seryová, která však stále čelí možnému vyhoštění ze země.

Reklama

Výběr článků

Načítám