Hlavní obsah

Mladý orangutan vyvrací mýty, plave skoro jako delfín

Novinky, Dagmar Plecháčová
Myrtle Beach

Sedmiletý orangutan Suryia je v americkém safari parku Myrtle Beach známý svým všestranným nadáním, dokáže se totiž naučit téměř všechno. Je součástí několika představení, kde předvádí své dovednosti. Ale že si natolik oblíbí koupání a dokonce i potápění pod vodou, to zpočátku netušila ani jeho vychovatelka a trenérka Moksha Bybeeová.

Článek

Suryia tak boří všechny mýty o tom, že lidoopi s vodou nejsou přátelé. Mimořádně nadaný orangutan se naučil plavat za tři týdny. Svou vychovatelku Mokshu si rád osedlá a nechává se vozit na jejích zádech, ale stejně tak se už umí i potápět a plavat pod vodou, ale nejraději má oboje dohromady.

„Suryiho pokrok je neskutečný. Jeho nejoblíbenější vodní činností je to, že si mi sedne na záda a chce, abych se s ním potápěla. Když se vynoříme, jako kdyby chtěl volat: 'znovu, znovu!'“

Orangutani žijí ve volné přírodě v pralesích Indonésie a Malajsie a převážně pak na ostrovech Borneo a Sumatra, ale patří mezi ohrožené druhy. Pocákání vodou se nebojí, ale je velice neobvyklé, aby se potopili pod vodu celí.

Reklama

Výběr článků

Načítám