Hlavní obsah

Kněz dal za církevní peníze zvětšit poprsí své milence

Právo, Novinky, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamien Pomorski

Hned několik hříchů naráz spáchal pětačtyřicetiletý kněz Bartolomiej S. z Kamieňa Pomorského na severu Polska. Duchovní, který má pověst Casanovy, nejdříve svedl vdanou ženu jménem Anna, matku tří dětí. Na jeho vkus měla však jeho milenka příliš malá prsa, proto jí navrhl, aby si je nechala zvětšit. Plastickou operaci potom zaplatil z církevních peněz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na celý incident přišel podvedený manžel Anny, který dlouhodobě pracoval v zahraničí, když nedávno nahlédl své ženě do mobilu. Našel v něm několik fotografií poprsí vlastní manželky, na kterých plastický chirurg fixem naznačil, kudy povedou jednotlivé řezy.

Zároveň v mobilu objevil více než 200 zamilovaných SMS zpráv od kněze. Milenec v sutaně jí například psal, jak moc ji miluje a že jednu mši bude sloužit speciálně pro ni.

Přeložení na jinou faru

Podvedený manžel o knězově počínání informoval jeho nadřízeného štětínského pomocného biskupa Mariana Kruszylowicze a předložil mu i důkazy. Ten vzápětí rozhodl o přeložení náruživého kněze na jinou faru.

Obyvatelé obce, ve které Bartolomiej S. donedávna sloužil, se v celé věci názorově liší. Část věřících je pobouřena a žádá návrat peněz, které kněz věnoval na zatraktivnění milenky. Druhá pak tvrdí, že to celé jsou jen výmysly.

Samotný kněz se odmítl k celé záležitosti polskému deníku Fakt vyjadřovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám