Hlavní obsah

Seznamka "jen pro krásné" vytvořila virtuální spermabanku pohledných mužů

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

V loňském roce rozpoutala seznamka Beautifulpeople.com velký rozruch. Krátce poté, co se dostala do povědomí jako značně elitářské uskupení pohledných lidí, Novinky informovala, že zatímco se českým mužům vůbec nedaří do řad krasavců proplout, Češky jsou velmi úspěšné. Po Vánocích seznamka vyhodila asi 5000 lidí kvůli ztloustnutí a nyní spouští plány na vznik spermabanky krásných lidí.

Článek

Kontroverzní mezinárodní seznamka spustila něco, co označuje jako "virtuální spermabanku". Ve skutečnosti však jde o fórum, které propojuje lidi, kteří nemohou mít se svými partnery dítě, s potenciálními dárci. Nová služba bude navíc otevřena i těm, kteří nebyli na seznamku přijati. Celou službu pak nazvali Beautiful Baby service.

Primárně je služba určena ženám, které pro své početí hledají sperma pohledného muže. Do budoucna však bude síť poskytovat prý i nabídku dárkyň ochotných poskytnout vajíčka.

Krása a inteligence rozhodují

"Hlavním cílem je pro nás narození zdravého dítěte. Všichni dárci prochází vyšetřením, které by mělo vyloučit nemoci či genetické abnormality. Jak ale víme, zaručit zdraví není nikdy možné úplně zcela. Pro příjemce je jistě velmi důležitá i inteligence dárce. Jeho krása a inteligence jsou tedy dva nejdůležitější faktory, které by měl příjemce zohledňovat," uvedl exkluzivně pro Novinky ředitel seznamky Greg Hodge.

Seznamka nebude sama zařizovat dárcovský proces, pouze vždy namíří své členy a zájemce na kliniky, kde dostanou všechny potřebné informace. Služba byla prý zavedena proto, aby byla uspokojena poptávka po pohledných dárcích. Lidé je tak podle zakladatele sítě mohou nyní najít daleko jednodušeji na jednom místě, prohlédnout si jejich fotografie a dát se s nimi do řeči, aby o nich zjistili více.

Nechtějí být sobečtí

"Nejdříve jsme váhali s rozšířením nabídky i na nehezké lidi. Jenže každý člověk, včetně těch ošklivých, by chtěl mít dobře vypadající dítě. A my bychom neměli být sobečtí a své atraktivní genové informace si nechávat jen pro sebe," uvedl ve zprávě zakladatel sítě Robert Hintze.

Dodal také, že se díky seznamce, která byla spuštěna v roce 2005 v Dánsku, Velké Británii, USA, Španělsku a Japonsku, narodilo členům asi 600 dětí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám