Hlavní obsah

Taxikář obdržel za své služby téměř osmimiliónovou odměnu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Northampton

Taxikář z anglického Northamptonu zdědil po své věrné zákaznici veškerý její majetek v hodnotě téměř osmi miliónů korun. Don Pratt a jeho manželka Gill tak získali malý domek včetně nemalých úspor Mary Watsonové, která zemřela ve věku 86 let. Ačkoli se pár před deseti lety odstěhoval z místa dřívějšího bydliště, se stařenkou byli stále v kontaktu a ona na ně před svou smrtí také nezapomněla.

Foto: Profimedia.cz

Britskému taxikáři a jeho ženě odkázala stařenka veškerý svůj majetek. Ilustrační foto

Článek

„Vždy jsem se snažil pomáhat starým lidem, protože jednou budu také podobnou pomoc potřebovat. Paní Watsonová byla čiperná dáma, nenechala se od nikoho nachytat. Měl jsem ji rád, byla to moc milá paní,“ uvedl pětašedesátiletý taxikář.

Don Pratt se spolu s manželkou před deseti lety přestěhoval z Newquay, kde bydlela i jeho oddaná zákaznice, do Northamptonu. Přesto se jejich cesty nerozdělily nadobro a všichni zůstali i nadále v kontaktu.

Odkázala jim úplně všechno

„Právní zástupce paní Watsonové nám po její smrti volal, že si na nás vzpomněla ve své vůli. Nemohl jsem tomu uvěřit, když jsem zjistil, že nám odkázala všechno,“ řekl Pratt, který se rozhodl prodat svou taxifirmu známému. Nyní už si chce podle svých slov užívat zaslouženého důchodového odpočinku.

„Nejsem si jistý, jaké pocity měla její rodina, ale podle právního zástupce bylo zřejmé, že Mary chtěla svůj majetek odkázat nám. Dřív jsme pracovali ve dne v noci, teď můžeme začít cestovat a dělat všechny ostatní věci, na které jsme dřív neměli čas,“ dodal bývalý taxikář.

Reklama

Výběr článků

Načítám