Hlavní obsah

Učitel matematiky chtěl, aby mu žáci pro lepší známku líbali nohy

Rijád

Syrský učitel matematiky dal na soukromé škole v Saúdské Arábii žákům možnost získat otázky ze závěrečného matematického textu anebo předem deset hodnotících bodů k dobru. V prvním případě mu museli políbit nohy, ve druhém čelo. V matematice málo zdatní žáci si výsledek raději pojistili obojím. Informoval o tom list Saudi Gazette. Rodiče některých žáků chtějí na učitele podat stížnost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podivné zkoušení se odehrávalo ve škole Al-Baraa, což znamená nevinnost. Třináctiletý Abdulmuhsín byl jedním z těch, který zvolili seznam otázek za polibek nohou. Dvaačtyřicetiletý učitel prý žáky povzbuzoval, aby se do praxe zapojili. "Kamarád mu políbil nohy i čelo, aby dostal otázky i deset bodů k dobru," popsal situaci Abdulmuhsín.

Matka jednoho ze žáků listu řekla, že podá stížnost na ministerstvo školství. "Učitelé přece mají být žákům dobrým příkladem," prohlásila.

Ředitel školy ujistil, že se věc vyšetřuje a že škola proti učiteli zakročí. Zruší mu prý pracovní smlouvu a požádá státní úřady o deportaci. Ředitel přiznal, že Syřan nemá nejčistší rejstřík a že jeho chování vzbudilo pozornost už v minulosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám