Hlavní obsah

Plnoštíhlé modelky ovládly přehlídková mola v New Yorku

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Klasické týdny módy s vyzáblými modelkami se konají pravidelně po celém světě. V New Yorku ale právě začal Týden plnoštíhlé módy. Na přehlídkovém mole se tak místo modelek kost a kůže objevily modelky krev a mléko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Baculaté modelky na přehlídkovém mole v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Jedno z nejvýznamnějších měst módy se rozhodlo potěšit i početnou část žen, jejichž křivky jsou poněkud objemnější, než bývá u modelek zvykem.

Organizátorka celé události Gwen DeVoe uvedla, že návrháři mají tendenci přehlížet ženy větších rozměrů. Domnívá se, že dělají velkou chybu. Zvlášť pokud si uvědomí, že lidé ročně utratí za oblečení nadměrných velikostí v přepočtu více než 570 miliard korun.

Modely větších velikostí mají potenciál

Například módní návrhářka Angelina Mortarottiová vytváří modely pouze pro plnoštíhlé ženy a dodává je výhradně do řetězců obchodu Target.

„Taková dívka chce také nakupovat a nosit něco pěkného, protože je sama se sebou spokojená. To je důvod, proč jsme začali produkovat kolekce právě pro takové ženy a odezvy jsou velice pozitivní,“ uvedla Mortarottiová.

„Upřímně řečeno, nosím velikost 46 a kdybych chtěla, mohu se pokusit zhubnout, ale to už bych prostě nebyla já. Cítím se dobře tak, jak vypadám teď,“ uvedla jedna z modelek Stacey Hiettová.

Reklama

Výběr článků

Načítám