Hlavní obsah

Barmanka nevěděla, že je těhotná a porodila do záchodu

– Somersham
Novinky, Dagmar Plecháčová

Angličanka Joanne Wellerová osm měsíců netušila, že čeká dítě. V noci na 21. května jí probudily silné bolesti zad, ale myslela si, že jde jen o následek fyzicky náročné práce. K jejímu obrovskému překvapení po půl hodině porodila do záchodové mísy holčičku. Mladá maminka i její dcerka, která dostala jméno Madison Grace, si vedou dobře.

Foto: Profimedia.cz

Joanne Wellerová dnes už jako pyšná matka zdravé holčičky Madison Grace.

Článek

Novopečená maminka se domnívala, že bolesti zad jsou následkem přesouvání těžkých sudů v restauraci, kde je zaměstnaná. Wellerová totiž nijak výrazně nepřibrala a dokonce po celou dobu těhotenství měla pravidelnou periodu.

Foto: Profimedia.cz

Joanne ukazuje, kde její dcerka přišla na svět.

„Břicho se mi skoro nezvětšilo, neměla jsem ani jiné příznaky těhotenství,“ řekla dvaadvacetiletá Wellerová.

Když jí přepadly bolesti, její matka Valerie se o ni obávala a zavolala na linku specializující se na rady o zdravotních problémech. Poté, co popsala příznaky, bylo jí doporučeno, aby zavolala sanitku, že se může jednat o zánět slepého střeva či problémy s ledvinami.

Stačila půl hodina a dcerka byla na světě

O půl hodiny později už měla dvaadvacetiletá barmanka porod za sebou. Avšak první místo, které její dcerka na tomto světě zahlédla, byla záchodová mísa.

„Tlačila jsem a najednou jsem porodila. Podívala jsem se do záchodu a byla v šoku. Křičela jsem na mámu. Když přiběhla, vytáhla Madison ze záchodu a řekla mi, že je to dítě,“ uvedla Joanne. O chvíli později dorazila na místo sanitka.

"Ano, to dítě je tvoje."

„Když přijela sanitka, moje maminka Madison držela a já se opírala o záchod, přičemž ke mně byla stále připojená pupeční šňůrou. Panikařila jsem. Když se mě zdravotníci zeptali, jestli ji chci vzít do ambulance, řekla jsem, že není moje. Maminka se na mě podívala a řekla, že je moje,“ dodala Angličanka.

Poté byla převezena i se svou dcerkou do nemocnice Hinchingbrooke v Huntingdonu, kde si obě pobyly dva dny. Lékaři vyloučili, že by pád dítěte do záchodové mísy měl jakékoli následky. Nyní je Joanne pečující maminkou a její matka Valerie šťastnou babičkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám