Hlavní obsah

Sázkař vsadil v 87. minutě zápasu Slovensko-Nový Zéland 585 tisíc na Slováky

Novinky, Jakub Kynčl
Wellington

Ačkoliv se ve třetí minutě nastaveného času v zápasu fotbalového šampionátu Nový Zéland-Slovensko radovaly čtyři milióny Novozélanďanů, jeden asi zůstal opařený jako solný sloup. Jen několik minut před závěrem zápasu totiž přes tzv. live sázku, která se sází přímo během zápasu, vsadil v přepočtu 585 tisíc korun na výhru Slováků. Nový Zéland nakonec remizoval 1:1.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zřejmě jediným Novozélanďanem, který se v tuto chvíli neradoval, byl nejmenovaný sázkař.

Článek

Smolný hazardér si musí trhat vlasy, protože na mužstvo, složené trenérem Slováků Vladimírem Weissem starším, složil na poslední chvíli jmění. Proti týmu své země vsadil 40 tisíc novozélandských dolarů ve chvíli, kdy probíhala poslední minuta, během které bylo možné u společnosti podat sázky.

Internetová sázka mu mohla v případě výhry vynést pouhých 800 novozélandských dolarů (11 660 korun). Kurs na výhru Slovenska byl totiž v dané chvíli už jen 1,02, výhru však považoval za jistou. Gól Winstona Reida ale zajistil, že se jeho peníze přesunuly na účet sázkové kanceláře TAB.

Novozélanďané obecně svému mužstvu věřili

"Všeobecně se ve světě očekávalo, že Slováci zvítězí. Živé sázení se ukončuje několik minut před koncem zápasu. Chvíli předtím, než byla tato sázka stažena z nabídky, přijali jsme velkou sázku na výhru Slováků. Kurs na remízu byl v té chvíli 11. Kdyby sázkař něčemu takovému věřil, odnesl by si milióny," uvedl bookmaker sázkové kanceláře Mark Stafford.

Většina Novozélanďanů ovšem sázela patrioticky. Svému týmu věřilo 65 procent tamějších sázejících, 20 procent čekalo remízu a pouhých 15 procent čekalo výhru středoevropského týmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám