Hlavní obsah

Ochrnutý Muž roku Zach opouští rehabilitační zařízení a kupuje si nové auto

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ochrnutý Muž roku 2009 Martin Zach příští týden opouští rehabilitační centrum v Kladrubech, kde strávil půl roku. Vrací se domů k rodičům do Vrchlabí a Novinkám prozradil, že si koupil nové auto.

Článek

"Potřebuju trošku pauzu. Půl roku jsem intenzivně makal a udělal neuvěřitelné pokroky. Odpočinu si u rodičů ve Vrchlabí nebo na chalupě a v polovině července jedu na dva týdny do Prahy do rehabilitačního centra Paraple," řekl Novinkám Zach.

Martin Zach loni v srpnu oslavoval vítězství v soutěži Muž roku skokem na lyžích na rybníku Kačák. Dopadl na mělčinu a poranil si míchu. Lékaři předpovídali, že už nikdy nebude moci nejen chodit, ale bude naprosto ochrnutý od krku dolů.

"Jsem rád, že se jejich předpovědi nepotvrdily. Půl roku jsem intenzivně cvičil, rukama hýbu v pohodě a hodně jsem posílil i dolní část těla, abych byl co nejvíc soběstačný," prozradil Martin. "Strašně bych chtěl poděkovat sestřičkám a personál. Bylo to v Kladrubech hrozně fajn," říká Zach.

Muž roku 2009 si před pár dny udělal velkou radost. Koupil si nový vůz upravený pro vozíčkáře. "Budu ho mít od konce června. Auto je upravené na ruční řízení," dodal Zach, který v novém voze přijede i na finále Muže roku 2010 do Náchoda, kde bude zvolen předsedou poroty. Ještě předtím se začátkem srpna s finalisty setká na soustředění v Lázních Bělohrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám