Hlavní obsah

Prase přežilo pod sutinami 36 dní, občané ho uctívají jako božstvo

Novinky, Dagmar Plecháčová
Čcheng-tu

Prase jménem Ťien-čchiang Ču, které v roce 2008 přežilo zemětřesení v Číně a zapadlé pod sutinami svého chlívku přežilo dlouhých 36 dní, bylo prohlášeno za čestného občana. Zároveň ho tato událost ušetřila od jasného konce, měl totiž za pár dní skončit na talíři. Prase vydrželo téměř pět týdnů pouze díky tomu, že pilo dešťovou vodu. Pro místní občany je od té doby velkým hrdinou a uctívají ho jako božstvo.

Foto: Profimedia.cz

Prase jménem Ťien-čchiang Ču, v překladu silná vůle, znamená pro místní občany víru ve šťastné konce.

Článek

Ťien-čchiang Ču znamená v překladu silná vůle a ta praseti nesoucí toto jméno rozhodně nechybí. Před dvěma lety přežilo ničivé květnové zemětřesení, které si v Číně vyžádalo 68 tisíc obětí.

Poté, co bylo zvíře zasypáno sutinami a vlastním chlívkem, nikdo nepředpokládal, že by se po více než měsíci mohlo prase najít živé.

Prase bylo jmenováno čestným občanem vesnice

Po dvou letech od jeho „znovunarození“ občané z vesnice poblíž města Čcheng-tu pořádali oslavu na jeho počest a prase dokonce získalo titul čestného občana. Místní totiž věří, že jim prase přináší štěstí.

„Ťien-čchiang Ču je dobrým znamením pro nás všechny. Přežil díky tomu, že pil dešťovou vodu. To znamená, že i když nás potká nepřízeň osudu, nakonec můžeme mít štěstí stejně jako on. On pro nás teď představuje takového boha,“ uvedl jeden z obyvatel vesnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám