Hlavní obsah

Zloděj vykrádal domácnosti, ale vždycky umyl nádobí

– Frome
Novinky, Dagmar Plecháčová

Alespoň malou satisfakci za vybílený dům či byt po sobě chtěl zanechat zloděj Lee Dixon z města Frome na jihozápadě Anglie. Ještě předtím, než domácnosti vyloupil, majitelům umyl nádobí. Zároveň se často snažil zanechat po sobě co nejmenší nepořádek. Tady však jeho „gentlemanské“ chování končilo. Následovalo odcizení peněz, šperků a dalších cenností.

Foto: Profimedia.cz

Zloděj Lee Dixon odcizil cennosti, ale umyl majitelům nádobí a snažil se neudělat po sobě nepořádek. Ilustrační foto

Článek

Pětatřicetiletý lupič začal krást poté, co ztratil práci pomocného dělníka a zadlužil se v přepočtu téměř 310 tisíci korunami. V průběhu své desetiměsíční zlodějské kariéry se však vloupal do 105 nemovitostí a ukradl cennosti za 3 720 000 korun.

Dixon kradl přes den, kdy lidé odcházeli do zaměstnání, a ani jeho nejbližší známí neměli tušení, čím se jejich přítel živí. Policie nakonec obávaného zloděje dopadla díky otiskům prstů, jež zanechal na odcizené poukázce do obchodu. Právě otisky prstů ho usvědčily z další více než stovky krádeží.

Trestný rejstřík bez záznamu

„Spolupracoval s námi a přiznal se ke každému vloupání. Vzali jsme ho na jedno místo, kde jsme si mysleli, že mohl loupit. Sám nám konkrétně ukázal, kde se co stalo. Dosud neměl žádný zápis v rejstříku trestů, nebral drogy ani nebyl gambler. Neměl žádného komplice a kradl, aby pokryl své každodenní náklady,“ uvedl detektiv Nicola Caffrey.

Místním policistům spadl kámen ze srdce, když se jim nápaditého lapku podařilo najít, ale shodují se, že to nebylo nic snadného. Celé pátrání po Dixonovi přirovnali ke hledání jehly v kupce sena, jelikož je úplně normální muž bez kriminální minulosti a navíc o jeho činnosti nikdo neměl ani nejmenší tušení.

Reklama

Výběr článků

Načítám