Hlavní obsah

Nejstarší matka světa umírá, porodila teprve před rokem a půl

– Baddhu Patti
Novinky, Jakub Kynčl

Indka Rajo Devi Lohanová porodila před 18 měsíci ve svých 70 letech po umělém oplodnění dítě. Ačkoli se před porodem cítila skvěle, její zdravotní stav se začal prudce zhoršovat a nyní podle lékařů už víceméně umírá. Podle svých slov je však šťastná a s pocitem životního naplnění. Fakt, že se rodina umělým oplodněním zadlužila, žena přehlíží.

Foto: Profimedia.cz

Indka už svou dceru ani neunese.

Článek

Rajo Devi Lohanová (72) se stala koncem roku 2008 nejstarší matkou na světě, když v indickém Baddhu Patti porodila dcerku Naveen. Nyní, po 18 měsících, je však připoutaná k lůžku a nemá sílu ani na to, aby mohla svou dceru pochovat. Podle lékařů pozvolna umírá a vzhledem k podmínkám, v jakých žije, jí zbývají maximálně dva roky života. Zemřít může však i za několik měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Malé dítě netuší, že matka už po jeho boku dlouho nebude.

Stařičká matka nyní tvrdí, že ji nikdo dopředu neinformoval o rizikách spojených s mateřstvím v takto vysokém věku. Právě vzhledem k tomu, že o nich nevěděla, souhlasila prý s umělým oplodněním, které stálo rodinu v přepočtu více než 60 000 korun. Žena se kvůli tomu společně se svým manželem dokonce i zadlužila.

Smrti se nebojí, je ráda, že stihla porodit

"Snila jsem celý svůj život o tom, že budu mít dítě. Nesejde mi na tom, že jsem nemocná, protože jsem žila dostatečně dlouho, abych se mohla stát matkou," uvedla Indka, jež rodila císařským řezem, který jí způsobil vážné komplikace.

Foto: Profimedia.cz

Krátce po porodu vypadala žena ještě velmi zdravě. Na fotografii se svým manželem.

S péčí o malou dívku nyní ženě pomáhá její sestra, která ji za ní nosí, aby ji mohla políbit a říci, jak ji miluje. Jak dlouho jí to však bude moci ještě říkat, nikdo neví.

Reklama

Související články

Jedenáctiletá Bulharka porodila na své svatbě

Jedenáctiletá Kordeza z bulharského Slivenu ještě nedochodila základní školu a už je maminkou. Rodit přitom začala přímo na své svatbě, během níž si brala...

Nejmenší matka na světě potřetí porodila

Stacey Heraldová z Kentucky měří 71 centimetrů a je nejmenší matkou na světě. Loni na konci listopadu porodila už třetí dítě během tří let. Její poslední...

V Číně porodila devítiletá dívka

V nemocnici ve východočínském městě Čchang-čun koncem ledna porodila dítě devítiletá dívka. Stala se tak jednou z nejmladších matek na světě.

Výběr článků

Načítám