William Chase začal svou vodku vyrábět v roce 2008, už dnes je ale podle odborné poroty kvalitnější a chutnější než ruské, skandinávské či polské značky, které zná svět desítky či stovky let. Brambory si přitom Chase pěstuje sám na farmě Rosemaund v Herefordu. A právě kvalitní anglické brambory jsou prý důvodem, proč je vodka Chase tak výjimečná.

Hlízy dodávají nápoji přirozenou a velmi příjemnou sladkost. William Chase tvrdí, že na výrobu 0,7 litru vodky za 32,95 libry (asi tisíc korun) potřebuje šestnáct kilogramů brambor.

„Důvodem, proč jiní producenti přestali používat k výrobě vodky brambory, je, že jich potřebujete obrovské množství. Sice z pole s pšenicí získáte rozhodně o dost víc vodky, ale brambory dávají konečnému produktu příjemnou sladkost a konzistenci kvalitního vína,“ vysvětluje Chase úspěch své pálenky.