Hlavní obsah

Rumun, který přežil let v podvozku letadla, dostal v Anglii volnost

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvacetiletý Rumun, který se na vídeňském letišti Schwechacht dostal do podvozku Boeingu 747 a absolvoval v něm let do Londýna, je na svobodě. Britská policie se ho po výslechu rozhodla propustit a mladý muž "dostal zelenou" k pobytu ve Velké Británii. Riskantní cestu přežil jen s podchlazením a modřinami na těle. Nyní pravděpodobně již hledá v Londýně práci.

Foto: Profimedia.cz

Přistávací dráhy letiště Heathrow byly tím prvním, co Rumun ve Velké Británii spatřil zblízka. Ilustrační foto

Článek

Mladý Rumun, který zázračně přežil 1300 kilometrů dlouhý výlet v podvozku letadla, byl britskou policií propuštěn na svobodu. Akceptoval varování od policie, že do země připutoval jako černý pasažér soukromého stroje a zavázal se ke slušnému chování.

Prokázal se svým pasem a vzhledem k tomu, že je jako Rumun občanem EU, bylo mu nakonec dovoleno ve Velké Británii zůstat.

Podle pracovníků letiště měl Rumun obrovské štěstí, že let a přistání na heathrowském letišti přežil. Utrpěl totiž jen drobné oděrky a vykazoval znaky podchlazení. Při podobných snahách o přelet v prostoru podvozku již zemřelo velké množství lidí. Někteří umrzli, jiní z letadla vypadli při vysunování podvozku.

Vyvázl bez pokuty

"Měl obrovské štěstí v tom, že letadlo běžně letá ve větší výšce, kde by na přežití neměl šanci. Kvůli silným bouřkám však tentokrát letělo níže. Měl let zadarmo a byl propuštěn i proto, čím si musel projít. Nechť je v Anglii vítán," uvedl policejní zdroj.

Rumunovi hrozila za jeho čin pokuta ve výši maximálně 2500 liber (asi 78 000 korun), vzhledem k tomu, že měl však čistý trestní rejstřík, rozhodli se ho policisté propustit.

Důvodem, proč přeletěl do Anglie, je pravděpodobně to, že se mu nedařilo v Rakousku sehnat práci. Policisté se domnívají, že se nyní pokusí získat práci spojenou s výstavbou budov pro olympijské hry v Londýně. Na stavbách tam již nyní pracují stovky Rumunů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám