Hlavní obsah

V Anglii se konalo mistrovství světa v okopávání holení

Novinky, Jakub Kynčl
Chipping Camden

Světový šampionát v okopávání nohou není pro slabochy. Obyčejného člověka bolí se na zápasy i dívat - většina úderů totiž směřuje přímo na holeně a bojovníci se tak mnohokrát okopou až k slzám. Pravidel je totiž v tomto podivném sportu velmi málo, a tak většina bojovníků nakonec stěží odkulhá domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Krev, pot a slzy - to je šampionát v kopání do nohouVideo: Reuters

 
Článek

Tradiční Cotswoldské olympijské hry v Dover´s Hill v hrabství Gloucestershire přilákaly i v letošním roce velké množství diváků. Populární disciplínou je jistou shodou okolností také ta nejbrutálnější. Její cíl je jasný - nacpat si do kalhot a ponožek co nejvíce slámy jako ochranu a následně šikovnými kopy znehybnit soupeře.

Vítězem se stává ten, komu se podaří srazit soupeře k zemi. To se většinou stává po sérii silných úderů do holení - čím silněji kopnete, tím máte větší šanci zvítězit. Pravidel je málo, zakázáno je skoro jen podrážení nohou, které je oblíbeným prvkem v judu.

Podivná disciplína je podle jejích přívrženců náročným kontaktním sportem, ve kterém rozhoduje výdrž a síla stejně tak jako rychlost a mrštnost. Každý zápas se hraje na tři kola - ten kdo vyhraje podle rozhodčích alespoň dvě, stane se vítězem. V letošním roce na šampionátu triumfoval Kieron Lee.

Reklama

Výběr článků

Načítám