Hlavní obsah

Peruánka porodila ve vlaku, pomohli jí lékaři vracející se z Machu Picchu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Machu Picchu

Osmnáctiletá Yessica Chuaman Sullová z Peru přichystala spolucestujícím ve vlaku nečekaně dramatickou podívanou. Porod na ni přišel totiž zrovna ve chvíli, kdy jela vlakem do práce. Stejnou linkou se přitom vracelo několik návštěvníků Machu Picchu, včetně dvou zahraničních lékařů, kteří mladé mamince pomohli přivést na svět zdravého chlapečka.

Článek

„Strašně jsem se bála, protože jsem si nedokázala představit, že bych měla porodit ve vlaku bez lékařské péče. Byla jsem navíc hodně nervózní,“ uvedla Chuaman Sullová.

Novopečená matka spolu s otcem dítěte Elisbanem Solis Coronelem chlapce pojmenovali Armando Rail, přičemž druhé jméno přidali na počest železnice Peru Rail, kde přišel chlapec na svět. Zaměstnanci železnice mu proto dali dárek - celý život bude smět jezdit vlaky v Peru bezplatně.

Jakmile vlak dorazil do města Pisacucho, matku i novorozence přijala místní nemocnice. Lékaři, kteří se vraceli z návštěvy známé peruánské památky - ruin města Machu Picchu v Andách nacházejících se téměř 2500 metrů nad mořem - však odvedli dobrou práci a matka i malý chlapec byli zcela v pořádku.

Reklama

Související články

Američanka porodila při řízení auta

Joseph Dominick Phillips z americké Minnesoty bude poslouchat příběh o svém narození ještě mockrát. A není divu, málokomu se poštěstí přijít na svět pod...

Výběr článků

Načítám