Hlavní obsah

Usáma bin Ládin poletí 26. října s British Airways, hlásí firemní magazín

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sérii stávek, které narušily cesty desítkám tisíc lidí, na sebe přitáhly aerolinky British Airways pozornost znovu. A opět značně negativně. V jejich firemním magazínu se totiž objevila u článku o generování palubních vstupenek do mobilních telefonů fotka, ukazující "mobilní palubku" na jméno nejhledanějšího teroristy Usámy bin Ládina.

Článek

Pokud budete chtít v tomto roce využít služeb společnosti British Airways, tak raději vynechejte datum 26. října 2010. Na tento den totiž aerolinky vydaly palubní vstupenku na jméno Usáma bin Ládin. Kam by měl šéf teroristické organizace al-Kaidá letět, není z elektronické letenky jasné.

Fotografie se objevila v interním firemním magazínu LHR News, který informuje o dění na londýnském letišti Heathrow. Doprovází článek, který vychvaluje pozitiva možnosti stáhnout si palubní vstupenku do mobilního telefonu a používat tak mobil místo kusu papíru.

Pomsta zaměstnance či drsný vtip

Fotografie iPhonu se jménem známého teroristy na palubní vstupence však vyvolala obrovské pozdvižení a aerolinky zjišťují, jak vůbec fotografie vznikla. Co víc, palubní letenka obsahuje mimo jména bin Ládina i jeho údajný kód pro časté zákazníky letecké společnosti.

Jak tedy k celé situaci došlo? Ve zkratce - nikdo neví. A pokud ví, tak to nechce říci. Mluvčí aerolinek tvrdí, že "došlo k chybě v interní publikaci" a společnost nyní zjišťuje okolnosti. Pravděpodobně však šlo o vtípek, který se někomu značně vymkl z rukou, či o pomstu nespokojeného zaměstnance.

Reklama

Výběr článků

Načítám