Hlavní obsah

Ve Sněmovně se obměnila zvířátka, poslanci jsou Šťastný i Smutný

– Praha

Ve Sněmovně se po volbách obměnila nejen zvířátka. Ještě v uplynulém volebním období se ve sněmovně scházeli dva Ježkové, Libor a Josef (oba ODS), předsedal jim Miloslav Vlček (ČSSD), kterému naslouchal i poslanec Tom Zajíček (ODS). Po volbách už tuto říši nově zastupují Lenka Kohoutová (ODS) a Petr Skokan (VV). K nim se můžou přidat i opětovně zvolení Stanislav Křeček (ČSSD) a Vladimír Koníček (KSČM).

Foto: Petr Horník, Právo

V poslanecké sněmovně nebude ani nyní nouze o kuriózní jména.

Článek

Rostlinnou říši ve dolní komoře reprezentují Radim Fiala (ODS) s Milanem Šťovíčkem (VV). Ale nejde samozřejmě jeno faunu a flóru.

Hudební rytmy reprezentuje Ludmila Bubeníková (TOP 09) a medicínu Michal Doktor (ODS). Sféru duchovní mohou ve Sněmovně představovat Jiří Papež (ODS) a Ladislav Velebný (ČSSD).

Pokud vládní koalici utvoří ODS a Věci veřejné, sejdou se ve stejných řadách i poslanci Otto Chaloupka (VV) a Tomáš Chalupa (ODS).

A zatímco občanský demokrat Vladimír Dlouhý se do Sněmovny nevrátil, sociální demokrat Jiří Krátký v ní zůstává.

Zastoupení mají i Rusko a Německo

Jakou budou mít poslanci v následujícím volebním období náladu, není jisté, protože mezi nimi bude jak Boris Šťastný (ODS), tak Jan Smutný (TOP 09). Mohli by si ale společně rozumět, i když mezi nimi zasednou nositelé jmen představujících cizí mocnosti: Miroslava Němcová, Vít Němeček (oba ODS) a Marie Rusová (KSČM).

Zatímco lídr Strany práv občanů a někdejší sociálnědemokratický premiér Miloš Zeman se do Sněmovny nedostal, budou se muset jeho příznivci smířit s tím, že v lavici zasedne alespoň Jiří Zemánek z ČSSD. Ve Sněmovně také ubylo Svobodů: zatímco dříve byli tři, dnes je tam zastupuje už jen občanský demokrat Pavel Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám