Hlavní obsah

Maratónská legenda běhá v pátém měsíci těhotenství přes 20 kilometrů denně

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská běžecká legenda a maratónská rekordmanka Paula Radcliffová je už v pátém měsíci těhotenství, ale stále nevzdává své pravidelné tréninky. Každý den uběhne více než 22 kilometrů. Ve věku šestatřiceti let čeká druhé dítě a podle svých slov se cítí lépe než během prvního těhotenství před třemi lety s dcerou Islou.

Foto: Profimedia.cz

Paula Radcliffová je britskou běžeckou legendou. Tréninků se nevzdává ani během těhotenství.

Článek

Drobná běžkyně si je však vědoma, že největší test její vytrvalosti přijde až po narození druhého dítěte. Porod její prvorozené dcery trval nekonečných 26 hodin. Paula je však s prozatímním průběhem druhého těhotenství naprosto spokojená.

„Těhotenství zvládám lépe, než jsem sama čekala. S druhým dítětem však na mě čeká opravdová zkouška,“ řekla Radcliffová.

Foto: Profimedia.cz

Paula Radcliffová se svým manželem Gary Loughem a dcerou Islou před dvěma lety.

„Lidé říkají, že podruhé to může být jednodušší, ale moje pánev je pořád úzká, to se nezmění a z toho jsem nervózní. Byla jsem zvyklá, že moje tělo se mnou spolupracovalo, ale než se narodila Isla, bylo to jako kdyby se postavilo proti mně,“ uvedla Paula o své prvním porodu.

Nyní si Britka, která je stále držitelkou maratónského rekordu v čase dvě hodiny, 15 minut a 25 sekund, těhotenství tolik nepřipouští a stále každý den běhá přes 22 kilometrů. Váha se jí za pět měsíců zvýšila z 54 o šest kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Drobná běžkyně na maratónu v New Yorku před začátkem těhotenství.

Kromě rekordu v maratónu má Britka na svém kontě další dva nejlepší časy, a to na deset a 20 kilometrů. Angličanka je tak nejlepší vytrvalostní běžkyní všech dob.

Redcliffová nyní žije se svou rodinou převážně v Monaku. Pokud by šlo vše podle plánů, sportovkyně by v září přivedla na svět druhé dítě a hned poté by se začala připravovat na jubilejní 30. letní olympijské hry v Londýně, které se budou konat v roce 2012. Jejím snem je ze sebe v rodné zemi dostat maximum a dosáhnout na medaili.

Reklama

Výběr článků

Načítám