Hlavní obsah

Michal David je dědečkem, jeho dcera Klára porodila syna

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Michal David (49) je dědečkem. Jeho dcera Klára v pátek přesně v 15:39 přivedla na svět císařským řezem s pětitýdenním předstihem v porodnici U Apolináře syna Sebastiana Davida.

Článek

Chlapeček po narození měřil 46 centimetrů a vážil 2,62 kilogramu. Klára Davidová měla termín porodu 6. července. Porodila s pětitýdenním předstihem. "Měla těhotenskou žloutenku, lékaři proto přistoupili k císařskému řezu," řekl Novinkám Michal David.

"Oba jsou v naprostém pořádku, malej ani nemusí do inkubátoru. Jsem šťastnej děda," řekl hitmaker.

Klára Davidová bude syna vychovávat sama. Její dnes už bývalý přítel Lukáš, který studuje vysokou školu v Mnichově, se na roli otce necítí, a dokonce se k dítěti ani nehlásí. "Těhotenství bylo neplánované a samozřejmě jsme zvažovali varianty včetně interrupce. Rozhodla jsem se, že si miminko nechám, a věřila jsem, že se s tím Lukáš srovná a bude se na miminko těšit stejně jako já," řekla Novinkám Klára Davidová.

Bohužel se tak nestalo. Lukáš se na roli otce stále necítí a nechce se vázat. "Samozřejmě bych si přála, aby to bylo jinak. Situace není ideální, ale co se dá dělat," dodala Klára Davidová, která po odchodu z porodnice bude bydlet zatím s rodiči.

Dcera muzikanta původně plánovala, že daruje při porodu pupečníkovou krev. Bohužel se tak nestalo. U císařského řezu se odebrat nedá. Krev podle původních plánů měla putovat do banky pupečníkové krve, což je projekt, o který se stará Vendula Svobodová se svou nadací Kapka naděje.

Klára porodila ve stejný den jako Vendula Svobodová svého syna Jakuba.

Reklama

Výběr článků

Načítám