Hlavní obsah

Sňatková podvodnice si vzala jedenáct vojáků, všechny obrala o majetek

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Vdávat se za vojáky a pokaždé uprchnout s jejich úsporami je zřejmě profesí Američanky Bobbi Ann Finleyové. Sňatková podvodnice pojala za své manžele už jedenáct vojáků, provětrala jejich bankovní konta a ztratila se z jejich dohledu. V současnosti po ní pátrá policie v několika amerických státech. Armáda na její dopadení najala dokonce speciálního vyšetřovatele.

Foto: Profimedia.cz

Američanka měla spadeno na vojáky, kteří v brzké době od svatby čekala mise v zahraničí. Po jejich odjezdu je obrala o vše, co se dalo. Ilustrační foto

Článek

Její metody byly zdánlivě jednoduché. Vyhlédla si svobodného amerického vojáka, který měl být v nejbližší době nasazený na misi do zahraničí. Potom své oběti nalhala, že je dcerou generála námořních sil, který vlastní obrovský majetek. Ona na něj ale může mít nárok pouze v případě, že bude vdaná.

Poté, co se s ní muž oženil a odjel do zahraničí, Bobbi začalo pré. Odnesla cennosti z jeho domu a vybrala peníze z účtů. Celý příběh se od roku 1993 opakoval ještě desetkrát. Žena by navíc měla mít až devět dětí z několika manželství.

Týden po svatbě už byla pryč i s majetkem

Jeden z podvedených manželů, voják Shane Cheeseman, byl z celé události velice zklamaný. S podvodnicí se poprvé setkal v Texasu v roce 1998. Začali se scházet a pak mu sdělila důvod, proč by se chtěla vdávat.

„Brali jsme se v pondělí, po následujícím víkendu už byla pryč,“ uvedl Cheeseman v televizním rozhovoru. Během několika dní se jí podařilo mladého muže finančně zcela zruinovat. Ještě dnes prý peněžní ztrátu pociťuje.

Poslední záznamy o Finleyové jsou z července 2009, kdy jí ve Washingtonu zatkla policie za falešnou policejní výpověď. U soudu se však nikdy neukázala.

Reklama

Výběr článků

Načítám