Hlavní obsah

Drsný plakát má odradit těhotné v Itálii od alkoholismu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Itálie stále silněji vnímá problém požívání alkoholu těhotnými ženami a rozhodla se mu čelit značně kontroverzním, ale zřejmě účinným způsobem. Metodou šoku tak nyní velmi drsným plakátem upozornila ženy, že když těhotné pijí alkohol, vstřebává jej i jejich potomek, pro kterého to může mít katastrofické následky.

Článek

Plakát, který otřásl obrovským množstvím lidí, ukazuje embryo zkroucené ve sklenici s koktejlem zvaným spritz, ledem a plátkem pomeranče. Kampaň "Mama beve, mimbo beve" v překladu znamená "Když pije matka, pije i dítě".

Varování se dostalo zejména ženám v severovýchodním regionu Veneto, kde je velmi oblíbený drink známý jako spritz. Ten obsahuje bílé víno, Campari a perlivou vodu. Nápoj je oblíbený právě u žen, bohužel mnohdy i těhotných.

Plakáty s drsným motivem se postupně objeví v autobusech, na billboardech a na ženských záchodech v barech, restauracích a diskotékách. Důvodem spuštění kampaně je zejména skutečnost, že podle nové studie konzumuje alkohol během těhotenství celých 65 procent Italek.

Reklama

Výběr článků

Načítám