Hlavní obsah

Dům z legendárního hororu je na prodej

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Horor z roku 1979 s názvem "The Amityville Horror" je mezi milovníky strašidelných snímků velmi dobře známý. Hollywoodské filmaře inspiroval dokonce natolik, že se rozhodli horor pod stejným názvem před několika lety natočit znovu. Do češtiny byl snímek přeložen jako "3:15 zemřeš". Dům z originálního snímku z roku 1979 je nyní na prodej. Nachází se přímo na Long Islandu v New Yorku.

Článek

Pětipokojový dům v holandském koloniálním stylu stojí v prestižní lokalitě newyorského Long Islandu a jeho odhadní cena se pohybuje okolo 23 miliónů korun. Realitní agenti však doufají, že z něj díky jeho filmové proslulosti "kápne" ještě o něco více.

V listopadu 1974 v domě došlo k několikanásobné vraždě. Ronald DeFeo ml. tehdy zastřelil šest členů své rodiny, zatímco spali. O měsíc později se do domu nacházejícím se na 112 Ocean Avenue nastěhovali George a Kathleen Lutzovi společně se svými třemi dětmi.

3:15 - čas, kdy se zabíjelo

Lutzovi však velmi brzy začali tvrdit, že se v domě děje něco špatného. Na zdech se prý zobrazovaly děsivé výjevy, útočily na ně velké roje much (přitom venku skoro žádné nebyly) a krucifix na zdi se otáčel přímo před jejich očima. Lutz dokonce tvrdil, že se budí pravidelně každou noc ve 3:15, tedy v čas, kdy DeFeo v domě vraždil a údajně opakovaně viděl svou ženu, jak levituje nad postelí.

Nebyl však jediným, kdo něco viděl. Pětiletá dcera údajně vídala podivnou stvůru podivnou praseti, která měla navíc svítící oči. Rodina neváhala a do domu povolala katolického kněze Ralpha J. Pecocara. Ten trval na tom, že krátce poté, co v době začal kapat svěcenou vodu a modlit se, tak uslyšel mužský hlas, který mu jasně nakazoval, ať odejde.

Další lidé problémy neměli

Rodina z domu utekla po pouhých 28 dnech. O jejich příběhu napsala román spisovatelka Jay Anson a kniha se stala opravdovým hitem.

V roce 1979 byl navíc příběh i zfilmován s Jamesem Brolinem a Margot Kidderovou v hlavních rolích. Skeptici obviňovali Lutzovi, že si vše vymysleli, aby vydělali peníze. To oni striktně odmítli a oba prošli detektorem lži.

Další majitelé už se však s ničím podivným nesetkali. A to v domě bydleli 10 let. Ačkoli nechali změnit popisné číslo domu a vyměnili podkrovní okna, která na filmovém plakátu připomínala oči, lidé se chodí dívat na dům stále. Zejména o Halloweenu, svátku všech mrtvých.

Anketa

Báli byste se v domě bydlet?
Ano
73,7 %
Ne
26,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3296 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám