Hlavní obsah

Čtrnáctiletiletý zloděj uvízl na střeše domu

Novinky, Dagmar Plecháčová
Heaton

Amatérský zlodějský výkon se vymstil teprve čtrnáctiletému chlapci z Anglie. Poté, co si majitel díky kamerovému systému v kanceláři všiml něčí přítomnosti ve svém domě, okamžitě tam vyrazil. Vyrušil tak tři zloděje, kteří se rozeběhli po schodech nahoru a utekli ven střešním oknem. Jednomu z nich se však úprk nepodařil. Uvízl na střeše tak nešikovně, že ho museli vysvobodit hasiči.

Foto: Profimedia.cz

Dvěma lupičům se podařilo uniknout střešním oknem, třetí uvízl na střeše a museli ho zachraňovat hasiči. Ilustrační foto

Článek

V domě v anglickém Heatonu se tou dobou nacházela manželka majitele Damiana Rea Ksenia s jejich pětiměsíční dcerou Alessiou, obě spaly v zadní místnosti. Teprve ve chvíli, kdy majitel vešel do domu, se jeho žena probudila a začala volat policii.

Po policejním prošetření se manželé společně podívali na záznamy bezpečnostní kamery, z nichž zjistili, že do domu vnikli tři lupiči, ale pryč běželi pouze dva. Obávali se proto, že jeden z nich by se mohl stále nacházet někde v jejich blízkosti.

Manželé zkontrolovali celý dům

„Okamžitě jsme prohledali všechny místnosti. Zkontrolovali jsme každé místo, kam by se někdo mohl schovat,“ řekl statečný Angličan.

Po rozhovoru s policií a ujištění, že se v domě nikdo nenachází, šli všichni spát. Ještě než usnuli, zaslechli na střeše kroky. Jedenatřicetiletý Rea proto zalarmoval policii. Po chvilce dorazili policisté včetně hasičů.

Lupiče objevila policejní helikoptéra

„Na místě bylo asi deset policejních aut a hasiči. Přiletěla dokonce i policejní helikoptéra, která kroužila kolem,“ dodal majitel domu.

Poté už šlo všechno rychle, hasiči se na střechu dostali pomocí žebříku a pomohli chlapci zpátky na zem. Teprve čtrnáctiletý mladík byl obviněn z vloupání. Již příští měsíc ho čeká soudní řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám