Hlavní obsah

Jak zlomit pravděpodobnost 67 miliónů ku jedné? Stařičký golfista by mohl radit

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chigwall (Velká Británie)

Britský penzista Peter Wafford (75) se vytáhl na golfovém turnaji seniorů v Chigwellu v hrabství Essex. Dvě tříparové jamky po sobě totiž trefil hned na první pokus. Pravděpodobnost něčeho takového je asi 67 miliónů ku jedné. To je asi tak mizivá šance, jako že vyhrajete hlavní cenu v loterii několikrát po sobě.

Foto: Profimedia.cz

Pětasedmdesátiletý golfista měl obrovské štěstí. Ilustrační foto

Článek

Pětasedmdesátiletý britský důchodce prožil v pondělí na golfovém hřišti něco, co se naprosté většině golfistů nepoštěstí za celý jejich život. Golf hraje sice relativně krátce, jen šest let, ale i tak si nyní získal celosvětovou pozornost. Trefit se na tříparové jamce první ranou je výjimečné, ale stává se to. Dvakrát po sobě však opravdu ne.

Oficiální golfové záznamy USA i Anglie nepamatují, že by kdy v historii dal nějaký golfista dvě jamky na první úder po sobě. Wafford je však realista a tvrdí, že za tím nebylo nic jiného než obrovská porce štěstí.

"Vždy míříte na green. Ve stávající chvíli mám handicap 13 a stále si ho snižují, takže hraji docela slušně. Ale znáte to, sem tam se trefíte na green a sem tam skončíte v lese. Byl jsem z toho však zcela ohromený. Byl to neuvěřitelný moment, nemyslím si, že se mi kdy ještě takového dostane," uvedl Wafford.

"Obě střely byly dobré a čisté. Často se stane, že trefíte kámen či strom od kterého se vám to odrazí na green, ale tyhle střely šly prostě přímo do jamky. Nejdřív jsem si neuvědomoval tu výjimečnost chvíle, ale myslím si, že mě to stálo 200 liber. Každý mi totiž chodil gratulovat a slušností samozřejmě bylo pozvat je za to na drink," dodal s úsměvem stařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám