Hlavní obsah

Číňan táhl letadlo připoutané k očním víčkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchang-čchun

Padesátiletý Číňan Tung Čchang-šeng se věnuje od dětství bojovému umění. Speciální trénink mu umožnil vytvořit skutečně neobvyklý světový rekord. Pomocí víček dokázal táhnout lehké osobní letadlo pět metrů před zraky svědků, kteří se na něj do Čchang-čchunu v provincii Ťi-lin přišli podívat.

Foto: Profimedia.cz

Padesátiletý Tung Čchang-šeng utáhl svými víčky letadlo o hmotnosti 500 kilogramů.

Článek

Na to, aby letadlo posunul o pět metrů, potřeboval jen necelou minutu. Kůže na očních víčkách se přitom považuje za jednu z nejjemnějších na těle. Muž však víčky utáhl 500 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Číňan se připravuje na nebezpečný výkon.

Tung Čchang-šeng se věnuje kung-fu už od svých deseti let. Za čtyřicet let kariéry bojového umění posbíral bezpočet významných cen.

Foto: Profimedia.cz

Tung Čchang-šeng od svých deseti let trénuje bojová umění. Normálním lidem rozhodně nic podobného ke zkoušení nedoporučuje.

„Už předtím jsem pomocí víček pohnul s autem, ale teď poprvé jsem to dokázal s letadlem. Abych byl upřímný, nevyužil jsem veškerou svou sílu a myslím, že bych tím letounem dokázal posunout třikrát dál. Vytrénoval jsem si výjimečnou sílu, ale pro obyčejného člověka by něco takového mohlo být velmi nebezpečné, proto to nikomu nedoporučuji,“ dodal Tung.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám