Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka tvrdí, že ji v britských lesích pronásledoval panter

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Patnáctiletá Angličanka Kim Howellsová je v posledních letech již čtvrtou osobou v oblasti hrabství Gloucestershire, která si stojí za tím, že spatřila šelmu připomínající pantera. Tu spatřila i se svou osmiletou sestřenicí Sophií Gwynneovou, jak leží v lese pod stromem. Údajně měla velikost německé dogy, byla černá a měla velké tlapy a dlouhý ocas.

Foto: Profimedia.cz

Britskými lesy se údajně prohání velká kočkovitá šelma, pravděpodobně panter. Ilustrační foto

Článek

Když obě dívky šelmu spatřily, nejdříve vůbec netušily, zda nejde o velkého psa. Jenže po chvíli se zvíře postavilo a jim prý došlo, že jde o kočkovitou šelmu.

"Viděla jsem něco jen tak stranou oka, ale říkala jsem si, že jde asi jen o hromadu dřeva nebo tak něco. Šli jsme dál, ale když jsem se otočila, seděla tam a dívala se na mě. Sophie se mě ptala, co to je, a když jsme se ohlédly, šlo to za námi jen asi pouhých pět metrů. Sledovalo nás to," uvedla Kim Howellsová.

"Nevěděla jsem, co dělat, a tak jsme jednoduše vzaly nohy na ramena a rozběhly se, jak jsme jen rychle dokázaly," dodala patnáctiletá dívka.

Šelmu identifikovala na internetu

"Musely být opravdu vyděšené, jejich nohy byly celé pořezané a Sophie byla celá uslzená. Kim je chytrá a citlivá dívka a říká, že něco takového viděla, tak to viděla," dodala její matka Cathy.

Matka se později rozhodla své dceři ukázat obrázky nejrůznějších šelem, a když na internetu našla pantera, dcera jen beze slova kývla hlavou. Pravdou je, že nejde o první podobné pozorování v oblasti. Od června 2007 šelmu kromě ní spatřili i tři muži zcela odlišných povolání - mlékař, hasič a řidič kamiónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám