Hlavní obsah

Skandál nové Miss USA: ačkoli muslimka, účastnila se striptérské soutěže

Novinky, Jakub Kynčl
New York

První muslimka v historii, která triumfovala v americké soutěži krásy, se dostala do pořádné šlamastyky. Světlo světa totiž spatřily archivní fotky nyní 24leté Rimy Fakihové, která se o víkendu stala Miss USA 2010. Na fotografiích je viděna sice oblečená, ale u striptérské tyče na značně lechtivé soutěži. Snímky pobouřily jak pořadatele klání, tak i muslimskou komunitu v USA.

Článek

Zjištění, že je nová Miss USA vítězkou soutěže "Stripper 101" úplně nepotěšilo asi nikoho zúčastněného. Necelých 24 hodin po vyhlášení výsledků totiž z neznáma vypluly snímky ukazující Rimu Fakihovou v červených kraťáskách a bledě modrém tílku, jak tancuje u tyče. Nedlouho nato vyšlo najevo, že fotky pocházejí z roku 2007, když Fakihová triumfovala ve striptérské soutěži.

Foto: Profimedia.cz

Rima Fakihová

Detroitská soutěž v tanci u tyče je dobře známá, ale před slavnostním vyhlášením si nikdo neuvědomil, že je Fakihová vítězkou jednoho z jejích předchozích ročníků. Na jedné z fotografií je dokonce zachycená s dolarovými bankovkami ve své podprsence.

Foto: Profimedia.cz

Rima Fakihová

Ačkoliv se soutěž konala ve striptérském klubu, tak se Fakihová a ostatní soutěžící nesvlékaly do naha. Podle všeho šlo jen o samotný tanec u tyče. To však v současné době organizátoři soutěže Miss USA ještě prověřují. Jisté je, že Fakihová za své vítězství v soutěži obdržela mimo jiné striptérskou tyč.

Foto: Profimedia.cz

Rima Fakihová

Podle jednoho z organizátorů striptérské soutěže, DJe z radiové show Mojo in the Morning, by bylo značně nesmyslné ji za účast v soutěži odebírat titul Miss USA. Byla tehdy totiž prý více oblečená než na oficiálních fotografiích soutěže krásy.

Foto: Profimedia.cz

Rima Fakihová

Fakihová se narodila v Libanonu, ale do USA se přestěhovala se svými rodiči, když jí byly pouhé tři roky. V soutěži Miss USA zastupovala stát Michigan. Kuriózní je, že zástupkyně tohoto státu zvítězila i v roce 2008. Tehdy získala titul Kristen Haglund.

Veřejným tajemstvím však zůstává, že Fakihové přinesla titul kontroverzní odpověď do té doby zcela suverénní favoritky klání Morgan Elizabeth Woolardové ze státu Oklahoma. Ta prohlásila, že souhlasí s arizonským imigračním zákonem, který dává za povinnost policii ověřit imigrační status člověka, pokud existuje důvodné podezření, že člověk pobývá v zemi nelegálně. Ačkoli s jejím názorem souhlasí podle posledních průzkumů většina Američanů, její otevřenost jí pravděpodobně zmařila veškeré šance na titul.

Foto: Profimedia.cz

Morgan Elizabeth Woolardová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám