Hlavní obsah

Noste u sebe kondomy, apeluje časopis na vojákyně na Blízkém východě

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul, Bagdád

Ženy sloužící ve válečné linii v Iráku a Afghánistánu varuje už i odborný časopis, aby nezapomínaly na kondomy. Během šesti let totiž otěhotnělo v obou zemích hned 133 příslušnic vojenských jednotek. V misi proto už nadále nemohly pokračovat. Magazín Soldier na ně nyní apeluje: "Používejte ochranu, nebo riskujete to, co byste opravdu nechtěly slyšet".

Foto: Profimedia.cz

Muži a ženy působící v armádě se občas sblíží až moc. Odborný časopis nyní vyzývá k používání ochrany. Ilustrační foto

Článek

Podle interních pravidel nastávající matky nemají povoleno sloužit na frontě a je nutné je co nejdříve odvézt domů.

Z údajů Ministerstva obrany vyplynulo, že mezi lednem 2003 a únorem 2009 muselo přerušit svou vojenskou službu nejméně 133 žen v oblastech Iráku a Afghánistánu.

„Tato nechtěná těhotenství byla pro armádu neuvěřitelně nákladnou záležitostí,“ uvedl člen britských konzervativců Patrick Mercer.

Afghánistán v počtu těhotenství jednoznačně vede

Zatímco v Iráku během šesti let otěhotnělo 31 vojákyň, v Afghánistánu číslo přesáhlo stovku. Kondomy se přitom zdarma dodávají na základny, ale vojákům nejsou k dispozici. Podle Ministerstva obrany není vhodné tímto způsobem podporovat sexuální chování.

V současnosti v Iráku a Afghánistánu působí na 8500 vojenských jednotek, v nichž se nachází zhruba 700 žen. Aktivní podpora v odborném magazínu klade ženám na srdce, aby se preventivně chránily před otěhotněním a nepodporovaly tak nechtěný baby boom.

Reklama

Výběr článků

Načítám