Hlavní obsah

Porotce hudebních soutěží Simon Cowell bude zřejmě pasován na rytíře

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Světoznámý porotce hudebních talentových soutěží Simon Cowell se dost možná dočká velmi prestižního ocenění, o kterém sní asi každý Brit. Proslýchá se totiž, že by mohl padesátiletý porotce soutěží X Factor a Britain´s Got Talent dostat rytířský titul za svou charitativní práci a přínos pro britský hudební průmysl.

Foto: Profimedia.cz

Simon Cowell

Článek

Simon Cowell se objevuje v mnohých spekulacích, které se zabývají tím, kdo by měl být oceněn britskou královnou při příležitosti udělování titulů na oslavách jejích narozenin.

"Titul 'Sir' může Cowell získat za svou bohatou charitativní činnost a multimiliónový profit, který zajistil britskému hudebnímu průmyslu. Zatím to není jisté, ale má se za to, že ho královně navrhl krátce před svou rezignací bývalý premiér Gordon Brown," uvedl zdroj blízký Buckinghamskému paláci.

Pomohl Haiti a nastartoval kariéry hvězd

Cowell nastartoval hudební kariéru například Leoně Lewisové či Susan Boyleové. A ačkoliv Cowell překvapivě podpořil několik dní před volbami Davida Camerona, Brown se i tak netají svou úctou k úspěšnému porotci a manažerovi, který natočením CD na podporu Haiti získal pro důležitou pomoc v přepočtu bezmála 30 miliónů korun. Pomohl tím, že pro projekt zajistil hvězdy, jako jsou Robbie Williams či Rod Stewart.

Foto: Profimedia.cz

Simon Cowell je mimo jiné pověstný i svými grimasami.

"Brown byl nadšený tím, jak se Simon vypořádal s jeho návrhem vydat nahrávku, jejíž výtěžek by šel na pomoc zemětřesením zdevastovaného Haiti. Udělal totiž doopravdy vše proto, aby zajistil, že bude CD slavit úspěch a vydělá nezanedbatelnou sumu peněz," uvedl zdroj.

Patron dětských hospiců

Vyjma toho, že každý rok Simon Cowell daruje milióny nejrůznějším charitám a centrům na záchranu zvířat, je také patronem dětských hospiců ve Velké Británii, pro které pravidelně zajišťuje nezbytné finanční prostředky, bez kterých by nemohly fungovat.

"Byl by to pro Simona obrovský úspěch a jasné uznání jeho profesionální práce. Za to, co dělá mimo obrazovku, by si to doopravdy zasloužil. Nehledě k tomu, že pro hudební a zábavní průmysl vydělal mnoho miliónů a vytvořil tisíce pracovních míst. Simon vždy vtipkoval, že v řadě na rytířský titul bude on vždy ten poslední. Ale někde hluboko je to jeho velký sen," dodal zdroj blízký známému porotci.

Reklama

Výběr článků

Načítám