Hlavní obsah

Topmodelka Linda Vojtová vydělává milióny dolarů a investuje do nemovitostí

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z nejúspěšnějších českých topmodelek Linda Vojtová přiletěla na skok do Prahy. Točila reklamu na světovou vlasovou kosmetiku. Novinkám Vojtová, které se ve světě kvůli podobnosti s nejbohatší modelkou světa Gisele Bündchenovou, přezdívá Baby Gisele, poskytla rozhovor.

Článek

Lindo, jak často létáte do rodných Čech?

Letám kvůli pracovní vytíženosti hodně málo a rok od roku je to méně a méně.  Naposledy jsem tu byla loni v srpnu a teď jsem přiletěla na šest dní kvůli práci. Čtyři dny jsem točila reklamu, dnes jsem pokřtila knihu Janu Měšťákovi a mám volno a zítra zase letím.

Co děláte s penězi, které vyděláte?

Například jsem si koupila dva byty v New Yorku. Na Manhattanu, kousek od Central parku. Nemovitosti jsou podle mě nejlepší investicí. Je nesmysl peníze utrácet za nesmysly.

Svoji budoucnost vidíte ve Spojených státech nebo se máte v plánu vrátit do rodných Čech?

Zatím mám v modelingu hodně práce a určitě chci zůstat v New Yorku. Záleží na tom, čemu se v budoucnu budu chtít věnovat. Ale určitě bych chtěla být na trase New York Praha. Až jednou přijdou děti, ráda bych létala do Čech pravidelně na prázdniny.

Máte přítele?

Ano, jsme spolu šest let. Bydlíme spolu, máme pejska a jsme velmi spokojení. Jmenuje se Jamison. Je to návrhář a dělá kreativního ředitele Redbullu pro Ameriku.

Na který svůj úspěch jste nejvíce pyšná?

Je toho dost. Určitě velké kampaně, které jsem dělala. Vše nastartovalo focení pro americký Vogue se Stevenem Meislem. Dnes mám díky tomu další kampaně, reklamy. Přehlídky už vlastně nechodím.

Proč už nepředvádíte na módních show?

Předvádím jen opravdu vyjímečně. Nedávno jsem byla na přehlídce v Paříži. Jela jsem na fashion week vysloveně jen kvůli přehlídce George Armaniho. Že bych jezdila na castingy a bojovala o přehlídky, to už ne. Všeobecně už se mi castingy vyhýbají. Znám většinu lidí v módní branži v New Yorku, takže to není už potřeba. Je nás pár hodně úspěšných holek a znají nás. Vybírají si podle fotek.

Pod kolik peněz nevstanete z postele?

To se nedá říct. Každá práce je jinak ohodnocená. Je spousta zakázek, které jsou prestižní, za menší honorář a je lepší je vzít, protože se to vyplatí do budoucna.

Přezdívá se vám Baby Gisele. Lichotí vám to?

Určitě, mohlo by to být i horší, ne?! (smích)

Ve světě jsou desetitisíce modelek. Tušíte, proč zrovna vy patříte mezi nejúspěšnější světové topmodelky?

Těžko říct. Jsem vždycky upřímná, usměvavá. V New Yorku je strašně moc holek a jsou všechny krásné. Asi je to v kouzlu osobnosti. Na focení si firmy najímají týmy lidí, kteří jsou fajn a je radost s nimi pracovat a nechtějí pracovat s nepříjemnou nafoukanou holkou. Musím říct, že vlastně skoro všechny největší topmodelky jsou hrozně milé a je zábava s nimi dělat.

Hodně jste kvůli světovému modelingu zhubla. Byla to podmínka agentur?

Určitě jsem musela pár kilo shodit. Vždycky jsem byla oplácanější. Měla jsem takový baby face asi do sedmnácti, vážila jsem šedesát kilo.Teď mám 55 kilogramů a jsem úplně v pohodě.

Jak si udržujete postavu?

Snažím se zdravě stravovat, nepřeháním to s čokoládou a hodně  tancuji. Chodím na hodiny tance a to mě udržuje v kondici.

Reklama

Výběr článků

Načítám