Hlavní obsah

Další americký výstřelek: psi budou mít své vlastní bohoslužby

Novinky, Dagmar Plecháčová
Danvers

Američané jsou experti na vytváření aktivit pro psy, které s oblibou přebírají ze života lidí. Nejrůznější psí cvičení a speciální psychologové už tu byli, ale nyní budou na psy zaměřeny dokonce i bohoslužby. S nápadem přišla americká episkopální církev, která spadá pod církev anglikánskou. Ta chce každou třetí neděli v měsíci věnovat mši psům a dalším domácím mazlíčkům.

Foto: Profimedia.cz

V USA se budou konat speciální bohoslužby pro psy i další zvířata.

Článek

Mše pro psy a jejich majitele se bude poprvé konat 16. května od 17 hodin v kostele Parish Hall poblíž Danvers ve státě Massachusetts. Opakovat by se pak měla každou třetí neděli v měsíci.

Bohoslužba bude přístupná i lidem vlastnícím jiné zvíře. Přesto se očekává, že nejčastějšími návštěvníky budou majitelé psů. Je však docela pravděpodobné, že se kostel jednou měsíčně promění v malou zoologickou zahradu.

Speciální požehnání pro jednotlivé psy

Majitelé budou moci pro svého domácího mazlíčka zažádat i o speciální požehnání. Důvody mohou být různé, například jeho nemoc či nesnášenlivost s jinými zvířaty.

Stěžejní myšlenkou mší má být především duchovní přínos. Láska mezi majitelem a jeho psem by se měla posunout na vyšší úroveň. V případě úmrtí čtyřnohého přítele pomohou jeho pánovi se s bolestivým odchodem lépe vyrovnat.

Přestože bohoslužby budou křesťanské, jsou přístupné i lidem s jiným náboženským vyznáním. Kostel mohou navštívit i majitelé hlasitějších psů, štěkání je podle reverenda Thea Keith-Lucase povoleno.

Reklama

Výběr článků

Načítám