Hlavní obsah

Mrtvý Portorikánec seděl na vlastním pohřbu na motorce

Novinky, Dagmar Plecháčová
San Juan

Velice neobvyklým způsobem se rozhodla uctít památku svého syna rodina z Portorika. David Morales Colon byl motocyklový nadšenec a vždy říkával, že kdyby zemřel, nechce být pohřbený v rakvi. Dvaadvacetiletý Colon se vysokého věku opravdu nedožil, ale jeho nejbližší mu přání splnili a naposledy mu umožnili posadit se na jeho milovanou Hondu i na svém pohřbu.

Článek

Rodina mladého Portorikánce se obávala jeho vášně pro motorky, ale ta se mu nakonec osudnou nestala. Koncem dubna byl postřelen a na následky zranění zemřel.

Zdrcení příbuzní a přátelé však Colonovi chtěli splnit jeho poslední přání. Požádali proto pohřební ústav v San Juanu, aby jeho mrtvé tělo nabalzamovali, oblékli do oblíbeného oblečení a posadili ho na jeho Hondu CBR600.

Po úpravě vypadal jako živý

Mrtvé tělo nakonec na motorce působilo velice věrohodně i díky hlubokému předklonu. To dělalo dojem opravdové jízdy po silnici za vysoké rychlosti. Pracovníci ústavu oblékli Colona do tmavých riflí a trička. Na hlavě měl černou čepici s kšiltem a zavřené oči mu zakrývaly černé sluneční brýle.

V této pozici byl Portorikánec uchovaný po tři dny, včetně obřadu probíhajícího před samotným pohřbem. V USA se tímto způsobem nejbližší rodina a přátelé loučí se zemřelým, který leží v otevřené rakvi. Mladý motocyklový nadšenec se s nimi však rozloučil na své Hondě.

„David miloval svou motorku. Cítil se na ní naprosto svobodně a jízda ho dokázala zbavit všech starostí. Všichni víme, jak by byl šťastný, kdyby věděl, že na své motorce může odjet na věčné časy,“ řekl jeden z pozůstalých.

Reklama

Výběr článků

Načítám