Hlavní obsah

Britský pár přišel o 15 miliónů, výherní nálepku vyhodil

– Sheffield
Novinky, Dagmar Plecháčová

Nezbývalo mnoho a Angličan Richard Newman spolu se svou přítelkyní mohli přemýšlet, jak naloží s výhrou v hodnotě v přepočtu 15 miliónů korun. Místo toho si teď nejspíš rvou vlasy zlostí. K jídlu z McDonaldu dostali jeden z nejhodnotnějších losů právě probíhající hry Monopoly, ale aniž by se podívali na pravidla, los vyhodili.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Karta s označením Mayfair měla hodnotu 15 miliónů korun, pár ji však omylem vyhodil do koše. Ilustrační foto

Článek

Student filosofie Newman neměl tušení, co ke svému menu získal. Stal se přitom majitelem losu Mayfair, pod nímž se skrývala několikamiliónová výhra. Soutěž Monopoly v rámci společnosti McDonald‘s proběhla již v několika státech světa.

Pětatřicetiletý Angličan si los v podobě nálepky sice připevnil na volant svého automobilu, ale po pár dnech ho při úklidu auta sloupl a vyhodil.

Vyhrál znovu, ale los měl minimální hodnotu

O dva týdny později se u okénka McDrive mladý Angličan ukázal znovu a opět vyhrál. Jenže tentokrát tiket neměl téměř žádnou hodnotu. Přesto se jeho přítelkyně Chloe Grayová konečně podívala na pravidla hry.

K jejich obrovskému zklamání zjistili, že v ruce drží téměř bezvýznamnou výherní nálepku s názvem Park Lane, ale před 14 dny tomu bylo zcela jinak. Oběma došlo, že přišli o půl miliónu liber (15 miliónů korun).

Nejvyšší nevyzvednutá výhra

Na internetové stránce, která obsahuje informace o nevyzvednutých výhrách, je los Park Lane uveden nejčastěji. Nejvzácnějším nevyplaceným výhrám zde vévodí právě Mayfair, o kterou přišel britský pár pouze proto, že si včas nepřečetl pravidla hry.

Případ se nápadně podobá nedávné události, jež postihla zaměstnance pošty Cemala Celikkanata. Ten si spletl herní pravidla loterie a v domnění, že nevyhrál, svůj tiket vyhodil. Muž tehdy přišel o výhru v přepočtu necelých tří miliónů. Pikantní je na obou případech i to, že se udály na téměř totožných místech. Pár pochází z města Sheffield na severu Anglie a Celikkanat z blízkého Dronfieldu [celá zpráva].

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám