Hlavní obsah

Lenka Termerová bojuje s rakovinou prsu a půjde šestikilometrový pochod

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herečka Lenka Termerová, která několik let zářila v seriálu Rodinná pouta a později Velmi křehké vztahy, bojuje s rakovinou prsu. Je bez vlasů, má za sebou chemoterapie a přesto půjde šestikilometrový pochod, jehož výtěžek poputuje právě na boj proti rakovině prsu.

Článek

Lenka Termerová bojuje s rakovinou prsu od poloviny loňského roku. Chemoterapie ji připravily o vlasy. Zatímco kolegyně Termerové,  zpěvačky Naďa Urbánková a Anna K., které také bojovaly a bojují s rakovinou prsu, o nemoci veřejně mluví, herečka o svém zdravotním stavu hovořit nechce.

Přesto bez problémů v čepičce chodí do společnosti. Naposledy se objevila na představení desátého ročníku pochodu proti rakovině prsu. Termerová je společně s dalšími slavnými herečkami a zpěvačkami tváří projektu. Šestikilometrový pochod se letos půjde v Praze 5. června.

Ambasadorkou pochodu je také její dcera, herečka Martha Issová. "To, že maminka bojuje s rakovinou prsu je jeden z mnoha důvodů, proč podporuji pochod a samozřejmě je to pro mě o to důležitější a věnuji se tomu o to intenzivněji," řekla Novinkám Issová. "Ke zdravotnímu stavu maminky se mi víc nepřísluší vyjadřovat, to je mámina věc, " řekla Issová.

"Jsou to věci, ze kterých mají lidé strach. Je důležité o rakovině prsu neustále otevřeně mluvit a ten strach zmenšovat. Není to nic špatného, je to nemoc, která může postihnout kohokoli z nás," vysvětluje herečka.

Pochod proti rakovině prsu šly Martha s maminkou už loni. "Postrčilo mě to k prevenci blíž. Předtím jsem na kontroly nechodila. Loni jsem byla poprvé a chci na ultrazvuk chodit každý rok," upřesnila Issová.  "Dělám si i samovyšetření. Poučila jsem se od pana gynekologa, který mi ukázal, kam sáhnout," dodala s úsměvem herečka.

Reklama

Výběr článků

Načítám