Hlavní obsah

Tereza Brodská si přetrhala vazy v kotníku

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Herečka Tereza Brodská nešťastně šlápla a přetrhala si vazy v kotníku levé nohy. Dostala na pět týdnů ortézu a tvůrci seriálu Ulice kvůli ní museli upravovat scénář. Novinkám poskytla rozhovor.

Článek

Jak se vám to stalo?

Na stará kolena jsem se rozhodla, že začnu pod dohledem trenérky chodit cvičit. A jak se říká sportem k trvalé invaliditě, tak to evidentně platí. Když jsem po cvičení šla po schodech do šatny, tak jsem pronesla větu, kterou jsem říkat asi neměla. Řekla jsem trenérce Vlaďce, že mě to dneska konečně začalo bavit. Než jsem to dořekla, tak jsem blbě šlápla a bylo to.

Jak dlouho bude trvat léčení?

Lékaři mi chtěli dát na tři týdny sádru, ale to jsem odmítla. Ortézu budu mít pět týdnů. Mám vedle přetrhaných vazů také velký otok a hematom, takže by sádra ideální nebyla.

Přerušilo se natáčení seriálu Ulice?

Vůbec. Hned druhý den po zranění jsem nastoupila do Ulice na 12ti hodinovou směnu a další den to samé. Všichni mě tam hrozně rozmazlují a perou se o to, kdo mě poveze z placu do šatny na vozíku.Teď už jsem docela soběstačná, ale stále si mě velmi hýčkají.

V seriálu hrajete jednu z hlavních rolí. Bude tedy hrdinka Bára také zraněná nebo natáčíte bez ortézy?

Ještě se musely dotočit nějaké díly, kdy je Bára bez úrazu. Pak jsme vymysleli scénu, kdy se jí to stane. Bude to velmi banální stejně jako mé reálné zranění v posilovně. Teď už natáčíme díly, kdy je přiznaná ortéza.

Stala jste se novou tváří pochodu proti rakovině prsu. Proč jste nabídku přijala?

Myslím si, že prevence a osvěta je velmi důležitá. Sama jsem spoustu věcí nevěděla a ze spousty věcí byla překvapena. Žijeme v hektické době. Kolikrát se zabýváme banalitami a blbostmi a neuvědomujeme si priority. Zdraví je to nejdůležitější. Nabídkou jsem byla velmi poctěna a jsem ráda, že můžu pomoci dobré věci.

Vy sama chodíte na vyšetření prsou?

Byla jsem jen jednou a je to už několik let. Tahle akce vás přinutí zamyslet se, takže se v blízké době chystám na kontrolu znovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám