Hlavní obsah

Třiašedesátiletá žena uběhla 27 maratónů za 27 dní

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wales

Třiašedesátiletá Rosie Swale Popeová je už babičkou, ale její kondici by jí mohla závidět většina mladých lidí. Angličanka ze západního Walesu zvládla po dobu 27 dní běžet jeden maratón denně. Celkově tak podnikla náročnou pouť dlouhou téměř 1 140 kilometrů. Po celou dobu běhu za sebou ještě táhla malou obytnou buňku na kolečkách, ve které přespávala.

Foto: Profimedia.cz

Rosie Swale Popeová uběhla téměř 1 140 kilometrů za 27 dní.

Článek

Po triumfálním běžeckém výkonu ji čekaly nadšené ovace fanoušků z města Tenby, kde vitální babička bydlí. Krátce po svém finiši na náměstí Tudorvců běžkyně řekla, že je sice unavená, ale velmi šťastná.

„Bylo to fantastické. Zdolání cílové pásky na náměstí v Tenby bylo jako sen,“ uvedla vítězně Swale Popeová.

Foto: Profimedia.cz

Třiašedesátiletá Angličanka přespávala v pojízdné buňce, kterou za sebou táhla po celou dobu běhu.

Vitální běžkyně původně plánovala absolvovat 26 maratónů, ale jako poděkování za podporu svým fanouškům se rozhodla ještě pro jeden navíc.

„Myslím, že nejdůležitější je dokázat lidem, že by měli udělat to, co chtějí. Ne vždy se možná podaří dosáhnout všeho, ale za pokus to stojí. Mně je například už 63 let, ale cítím se spíš na 36,“ dodala energická Angličanka.

Popeová nyní čeká na oficiální potvrzení světového rekordu. Ve svých 63 letech se stane první ženou, která dokázala uběhnout tolik po sobě jdoucích maratónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám